Kaland, közösség, kihívás a FIT Program nyári táborában

2017. július 19. 22:32

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának diákjai különleges nyári táborban vehettek részt.

2017. július 19. 22:32

A Fiatal Tehetség Program (FIT Program) Törökmezőn tartott rendhagyó táborozást az ötödikes évfolyamnak: élményprogramok, rendhagyó oktatások, érzékenyítő foglalkozások és sok-sok játék jellemezte az együtt töltött hetet. A diákok megismerkedhettek a fogyatékkal élők világával, konfliktuskezelési gyakorlaton vettek részt pszichológusok vezetésével, terápiás állatokkal találkoztak, emellett katasztrófavédelmi szimulációs játék részesei lehettek a Nimrod Rescue jóvoltából, és népi mesterségeket, néptáncokat is elsajátíthattak – áll a tehetségprogram közleményében.

A kiemelkedő képességű gyermekekkel foglalkozó FIT Program az ország öt városában van jelen; Miskolc, Szolnok, Pécs és Veszprém mellett tavaly óta a fővárosban is működik. Oktatási koncepciójuk a „learning by doing” elvére épül, a résztvevők minden tudományterületen kézzelfogható tapasztalatokat szerezhetnek. A képzés fővédnöke Bagdy Emőke és Kádár Annamária pszichológusok.

„Olyan területeket hozunk közelebb diákjainknak, amelyek az iskolai oktatásban nincsenek sajnos jelen, ám mindennapi életünkhöz sok szállal kötődnek” – fogalmazott Constantinovits Milán, a FIT Program szakmai vezetője. Ahogy kifejtette, a gyermekek többek között pénzügyi felelősségvállalást, robotikát, médiatudatosságot, környezettudatos gondolkodást és egészségügyi tudatosságot tanulhatnak év közben, ám foglalkoznak olyan innovatív területekkel is, mint a művészet és matematika kapcsolata vagy a jövőkutatás és az űrfizika.

A FIT Program ősszel induló ötödik osztályos képzésébe újabb diákokat vár Pécsett, Miskolcon és új központként immár Kecskeméten is. Jelentkezni a képzés honlapján lehet.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!