Derbi az újpesti libalegelőn

2017. március 05. 15:15

„Németországban az ötödosztályban játszanak ilyen pályán, ahol leginkább teheneket szoktak legeltetni!” – háborgott Thomas Doll. Egyébként mi se voltunk elájulva, és itt nem csak a fű minőségéről van szó.

2017. március 05. 15:15
Zsigmond és Péterfy

1-0-ra nyert a Fradi az újpestiek otthonában játszott szombat esti derbin, de Thomas Doll edző így se volt elégedett. Nem is csoda, mert azt az egyetlen gólt is szabadrúgásból rúgta Gera Zoltán, de Doll az újpesti Szusza Ferenc stadionban uralkodó állapotokon is nehezen tette túl magát: „Németországban az ötödosztályban játszanak ilyen pályán, ahol leginkább teheneket szoktak legeltetni!” – háborgott.

A stadionban uralkodó állapotoktól egyébként mi se voltunk elájulva, és itt nem csak a fű minőségéről van szó. A jó hangulatunkat mondjuk megalapozta az utazás az Újpest-drukkerekkel teli buszon („Mocskos BKV, sálálálálá”, „Ki nem ugrál, szar Fradista, hej, hej! Ugráljon a buszsofőr is, hej, hej!”) és a lila majmokra visszavágásként árusított zöld majmok a stadion felé vezető úton.

Hamar leolvadt azonban vigyor az arcunkról, mikor megérkezve a sajtós jegyek átvételéhez is egy hosszú sor legvégére kellett beállni, aztán pedig hárman négyfelé igazítottak útba minket, hogy merre mehetünk be a stadionba. Vagy negyedórányi kacskaringózás és felesleges sorban állás után épp a meccs kezdetére sikerült megtalálnunk a sajtós tribünt, ahol azonban addigra már egy hely sem volt – annak ellenére, hogy névre szóló, vonalkódos jegyet is nyomtattak előre az akkreditált újságíróknak. Nagy szerencsénkre sikerült befoglalnunk két kolléga helyét, akik mégsem jöttek el, így szembesülhettünk ezzel a tökéletesen kivitelezett megoldással:

Igen, a sajtós tribün asztalai fölött pont szemmagasságban van egy korlát, így felváltva nyakat nyújtogatni, vagy asztalra feküdni kell, ha az ember követni akar egy-egy akciót. Mondjuk ezen a meccsen nem volt sok. Thomas Doll már a Videoton elleni 0-0-val végződött döntetlent követően arról beszélt, hogy pontrúgásból tudtak volna gólt lőni max, itt ez Gera Zoltánnak és egy újpesti védő közreműködésének köszönhetően végül meg is történt.

Egy védést azért sikerült megörökítenie Péterfy kollégának:

És hogy legyen egy a meccs hőséről is:

A libalegelő ügyre visszatérve: az állítólag nem rég felújított Szusza Ferenc stadionon egyébként ez a tulajdonsága egyáltalán nem látszik, pontosabban csak akkor, mikor az ember felkeresi a mosdót, mert az az egyetlen helyiség, ami a stadionban kulturáltan néz ki. Ha már kitérő, egyúttal a büfét is felkerestük, ahol nem csak félidőben, de a meccs alatt is sorok kígyóztak a Zlaty-s pohárban mért vizezett Soproniért. Mindig akad ezek szerint, akinek ez többet jelent, mint tízpercnyi meccsélmény. „Nem értem, miért van itt ennyi rendőr teljes harci felszerelésben” – háborog egy már békés-barátkozósra részegedett Újpest-drukker, mikor beállunk mögé a sorba. Értetlenül mutogat a kerítésen túl gyülekező rohamrendőrökre. „Tuti, hogy nem lesz balhé, hiszen alig vannak a fradisták” – teszi hozzá bizakodóan.

A vendégszektorban elszeparált fradisták egyébként nem csak kevesen voltak, de – az újpesti B-középpel ellentétben, akik a második félidőben csalódottságukban petárdázni és füstbombázni kezdtek – elég kulturáltan is viselkedtek. Mivel ezúttal nem a hazai stadionban játszottak, így hírhedt vénaszkenner sem játszott, mint visszatartó faktor, több ultra jelenlétére számítottunk – de hiába. Kiabáltak is az újpestiek, hogy „Kubatov, Kubatov, hol van a tábor?” Kubatov Gábor egyébként felbukkant a meccs utáni sajtótájékoztatón, de nem nyilatkozott meg ebben a fontos kérdésben, inkább elbújt a hátsó sorban az újságírók mögött.

Az sajnos a sajtótájékoztatón sem derült ki, hogy mi történik ezen a képen:

Önök szerint? 

Végezetül egy meccs utáni csendélettel búcsúzunk, és női olvasóinknak is kedveskedünk néhány csupasz felsőtesttel. 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2017. március 06. 13:04
„Németországban az ötödosztályban játszanak ilyen pályán, ahol leginkább teheneket szoktak legeltetni!” Akkor húzzál haza ossi köcsög, a keleti, Trabantos, FDJot-os, Stasis kurva anyádba...!
Rockpapa
2017. március 06. 12:04
Az a baj hogy ebbe a cikkbe sok futball ellendrukker ellenzéki barom is beleír.Az hogy jelenleg ilyenek a pályák zöme Magyrországon,abban a ti rohadt ludtalpas,tornából felmentett,ballib kormányaitok vastagon benne vannak.Remélem a Maccabi játékaitokat is ebben a stadionban bonyolítjátok le.
OrangeOrder
2017. március 06. 08:29
@Aegopolis: az újságíró nem a klub alkalmazottja, hanem a sajátjáé. A tűzoltóknak sincs ingyen se a benzin, se a víz. Még a rendőr is pénzért tankol. Csak az újságíró hiszi azt, hogy neki ingyen jár a belépő mindenhova.
DrPepper
2017. március 06. 00:13
Az Újpest pályáját jelenleg két csapat használja, a stadionátépítés miatt otthon nélküli Vasas is ide hozta a meccseit. A pályán így egy hét alatt 3 mérkőzést játszottak, ami persze önmagában még nem lenne katasztrófa, de a korábban szétfagyott, nagyon nedves puha talajnak ez sok igénybevétel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!