Orbán: Szeged kiemelkedő regionális központtá válhat

2017. január 30. 11:30

Aláírta a Modern városok program keretében a kormány és Szeged közötti együttműködést, majd együtt tartott sajtótájékoztatót Orbán Viktor és Botka László. Szeged MSZP-s polgármestere azt hangsúlyozta: alapvető nemzeti ügy, hogy Magyarország a következő időszakban fel tudja használni a rendelkezésére álló európai uniós forrásokat, míg Orbán arról beszélt: Szegednek minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy kiemelkedő regionális központ legyen.

2017. január 30. 11:30

Alapvető nemzeti ügynek nevezte a sikeres fejlesztéspolitikát Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón, miután a Modern városok program keretében Orbán Viktor miniszterelnökkel aláírták a kormány és Szeged együttműködéséről szóló megállapodást.

Botka László hangsúlyozta, alapvető nemzeti ügy, hogy Magyarország a következő időszakban fel tudja használni a rendelkezésére álló európai uniós forrásokat, a Szeged és a kormányzat közötti együttműködés is ezt célozza. A polgármester közölte: jelenleg 104 fejlesztési projekt van folyamatban a városban, és a miniszterelnökkel 19 további beruházásról tárgyaltak. Kiemelte a szegedi déli híd megépítését és a lézerközpont melletti tudományos ipari park létesítését.

Orbán dicsérte Szegedet

Szegednek minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy kiemelkedő regionális központ legyen – monda Orbán Viktor a Botka Lászlóval tartott közös sajtótájékoztatón. A kormány és Szeged között hétfőn létrejött együttműködési megállapodásnak része egyebek mellett az M47-es út négysávosítása, a Szeged és Makó közötti vasúti elővárosi közlekedés fejlesztése, a szegedi repülőtér fejlesztése, egy élelmiszeripari gyárberuházás, iparipark-fejlesztés, belvárosi hídrekonstrukció, továbbá több sportlétesítmény építése – sorolta a kormányfő.

Orbán Viktor a tájékoztatón megjegyezte, ritkán adódik lehetőség egy ellenzéki vezetésű önkormányzat és a kabinet közötti tárgyalásra. A miniszterelnök azt kívánta Szegednek, hogy legyen olyan sikeres város, mint amire a történelme felhatalmazza.

(MTI)

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. január 31. 10:45
Orbán felajánlja Szegedet putyinnak.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. január 31. 10:44
A jó öreg nyalizás, aztán felfaljuk. Itt a piros, hol a piros.
kuwiq
2017. január 31. 00:00
Nem lennék most Tápé helyében!
röviden
2017. január 30. 20:22
Ez a kommentfolyam szürreálisan gyönyörű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!