Orbán: Teljesen megváltozik az amerikai-magyar politikai együttműködés

2016. november 11. 08:22

Korábban állandóan zátonyra futott az Egyesült Államokkal való politikai együttműködésünk, ám e téren most 180 fokos fordulat következhet be – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken. A miniszterelnök reméli, hogy Donald Trump elnökségével jobb hely lesz a világ.

2016. november 11. 08:22

A magyar-amerikai politikai együttműködés teljes megváltozására számít Orbán Viktor miniszterelnök azzal, hogy a republikánus Donald Trump győzött az amerikai elnökválasztáson.

A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kifejtette: Magyarország gazdasági, biztonsági kapcsolatai eddig is erősek voltak az Egyesült Államokkal, a politikai együttműködés azonban állandóan zátonyra futott a demokrata párti washingtoni kormányzattal. Az ugyanis egy „liberális művilágban élte az életét”, egy ideologikus gondolkodásmódot követett, demokráciát akart exportálni a világban úgy, ahogyan ő érti a demokráciát, és támogatta a világban zajló bevándorlási folyamatot – mondta.

Arra a felvetésre, hogy a demokrata kormányzat „különösebben nem veregette a magyar kormány vállát”, és számít-e változásra ebben, azt felelte: 180 fokosra. Jobb hely lesz a világ az új amerikai elnökkel, „erre komoly esélyünk van” – jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán szerint a Jobbik zsúrpudlijaira nem lehet számítani

Az ellenzék átállt Brüsszel oldalára – így kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az ellenzéki pártok nem támogatták a parlamentben a bevándorlással kapcsolatos alaptörvény-módosítást. Szerinte a következő hetekben, hónapokban a kormány az európai küzdőtéren csak a Fidesz-KDNP-re számítva folytathatja a küzdelmet a bevándorlás megállításáért, „ebben a küzdelemben az ellenzékre nem lehet számítani”.

„Most, hogy a Jobbik is korábbi radikálisokból ilyen zsúrpubik gyülekezetévé vált, láthatóan átállt Brüsszel oldalára, és (...) nem a magyar emberek érdekét, hanem Brüsszel szempontjait képviseli a magyar politikában” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ettől még a feladatot el kell végezni, a bevándorlást meg kell állítani.

Arra a kérdésre, hogy e szerint jelenleg nincsenek további tervek az alkotmány módosítására, azt felelte: a hadszíntér Brüsszelben van, „itthon amit lehetett, elvégeztünk”. Nemzeti konzultációt tartottak, népszavazást rendeztek, majd javasolták az alkotmány módosítását, de ezt nem tudták elérni, mert „az ellenzék átállt Brüsszel oldalára” – mondta.

Most értelmezni kell az alaptörvény hatályos, „migráció tekintetében nem egyértelmű” szövegét, és ezzel a tarisznyában Brüsszelben meg kell vívni a küzdelmet – közölte Orbán Viktor.

(MTI)

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. november 12. 04:44
Ha majd vidaildike es tolvaj haverjaitok ujra az usa-ba utazhatnak, elhiszem. Addig marad a tavoli seggnyalas. Meg legfeljebb kevesebbet szolnak be nektek. A kinti - kozpenzbol eltartott - lobbista baratotok jol elbaszta....
Mindjárt
2016. november 11. 17:01
Bekapcsolt mikrofonba káromkodott Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere, miután egy parkoló megépítése miatt tiltakozott egy idős lakó. „Ennyi hülye vén kurvát!” Erre felfigyelt a felcsúti cigány és kijelentette, hogy több ilyen ember kell a felcsúti maffiának. Megparancsolta, hogy ki kell nevezni frakció vezetőnek németh szilárd mellé. Már költözik is felcsútra :D
BőröndÖdön
2016. november 11. 16:37
Nagyot fog koppanni a csuti paraszt...
Gregorius
2016. november 11. 15:59
Azzal egyetértek, hogy Clinton simlis figura (alapítvány, etc.) Ugyanakkor még nem lelkendeznék, mert Trump jellegzetesen "sötét ló", ki kell várni az első 100 napot, akkor már valamennyire látszani fog, hogy az ígéreteiből mennyit tud vagy akar betartani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!