Áder János előléptette a volt III/II-es Tasnádit a nemzeti ünnep alkalmából

2016. október 23. 10:17

Áder János az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából rendőr altábornaggyá léptette elő Tasnádi László rendészeti államtitkárt. Tasnádi kinevezése után botrányt váltott ki, amikor kiderült, hogy az államtitkár 1989-ben III/II-es operatív tiszt volt. A köztársasági elnök „kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül” léptette elő Tasnádit.

2016. október 23. 10:17

A 444 számolt be arról, hogy Áder János köztársasági elnök előléptette Tasnádi László rendészeti államtitkárt.

Áder János, Magyarország köztársaság elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 60., valamint a köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából előléptette rendőr altábornaggyá Tasnádi László r. vezérőrnagy urat, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárát” – áll a kormány közleményében.

Tasnádiról a két évvel ezelőtti kinevezésekor derült ki, hogy a rendőrséghez tartozó állambiztonsági szerv operatív tisztje volt 1989-ben. Ez akkor nagy botrányt váltott ki, a Fidesz-közeli CÖF szerint alkotmányellenes volt a kinevezés. Orbán Viktor azt mondta, akkor is Tasnádi marad az államtitkár, hogyha esetleg hiba volt a kinevezése.

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. október 24. 15:55
Tulajdonképpen most is kommunistákat szolgál...
kockás liliom
2016. október 24. 09:54
Szégyen. Gyalázat. Nem értem, ezt hogy merték megtenni.
helikopter
2016. október 23. 20:22
A magyarság egyetemének érdekében számos olyan dologról hallgattunk, amit elhallgatni, bizony, nagyon nehéz volt. Igen sok tényről ma sem vagyunk hajlandók írni, mert a két embert vádoló súlyos bizonyítékok és tények feltárására a felszabadult Magyarországon családi körben lesz úgyis alkalmunk. Azt azonban, hogy Maléter Pált és Nagy Imrét nem hogy egyvonalba állítsák a szabadságharc igazi hőseivel és mártírjaival, de őket nevezzék ki a legfőbb mártíroknak, nem hagyhatjuk szó nélkül. Érdekes írás https://kuruc.info/r/7/165297
helikopter
2016. október 23. 20:14
orbánék még beriját vagy göringet is alkalmaznák a hatalmuk megtartása érdekében. Milyen jó lenne a hülye habonyt, az össze vissza beszélő kósát leváltani egy zseniális goebbelsre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!