Konganak a stadionok: az MLSZ lép

2016. július 19. 11:08

Még a nyáron megkezdődik az MLSZ Szurkolói Klub program, ugyanis évről-évre folyamatosan csökken az átlagnézőszám a magyar első osztály bajnoki meccsein. A programot ajánlásként ki is küldte a Magyar Labdarúgó Szövetség a klubok számára, azt remélve, hogy a magyar válogatott EB-szereplésével kapcsolatos szurkolói aktivitást az NB I irányába is lehet aktiválni.

2016. július 19. 11:08

A Magyar Nemzet birtokába jutott NB I-es klubok számára kiküldött MLSZ-tájékoztatás az alacsony nézőszám kezelésére ajánlja a még nyáron elinduló MLSZ Szurkolói Klub Programot. Azért is időszerű a program, mert a válogatott sikeres EB-szereplése ellenére is tovább csökkent az első osztályú klubok meccseinek látogatottsága. Például harminc éve még 9500 néző volt kíváncsi az NB I nyitófordulójára, most azonban már csupán 2708 – írja a Magyar Nemzet.

A programba klubkártyával vagy az MLSZ Futballkártyával rendelkező drukkerek regisztrálhatnak, a regisztrálók pedig kedvezményeseket kapnak majd a magyar labdarúgó válogatott 2018-as világbajnoki selejtezősorozatára.

A tájékoztatóban a programon kívül ajánlásokat is nyújt a Magyar Labdarúgó Szövetség a klubok számára, hogyan tudják növelni a nézőszámot. Például a korábbi szövetségi kapitány Dárdai Pál javaslatát is fölvetik, hogy az első öt bajnoki mérkőzésen a klubok ingyen engedjék be a szurkolókat a stadionokba.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valmue25
2016. július 20. 08:29
Sok hülye duma. A képlet egyszerűbb: jó futballt kell csinálni. A néző fizet ha a produkció Európa- szintű. Ha szar, lehet csili-vili stadionban játszani, lehet segget fűtő üléseken ülni,lehet vénaszkenner, lehet hatvan méter magas kerítés, a kutya nem lesz kiváncsi rá. A jó futball sem ördőngősség. Dárdai tud róla mesélni.
dé208
2016. július 19. 17:59
Átlag 1500-2000 egy meccsjegy szerintem ahhoz képest sok amilyen szarok a bajnoki meccsek zömében. Tehát: -olcsóbb jegyek -kevesebb /lehetőleg 0 macera/-ha meccsre akarok menni veszek jegyet és bemegyek a hülye kártyák meg le vannak szarva -jobb meccsek
bambuci
2016. július 19. 17:51
Ahhoz hogy néző legyen több dolog kell: 1. Meg kell szüntetni az elő közvetítést, vagy legfeljebb késleltetve szabad adni. (pl. Barcelonában a Barca meccset vagy élőben vagy a külön fizetős Barca-csatornán lehet nézni, szállodában sem) 2. A meccseket péntek szombat vasárnap ebéd utáni időbe kell rakni (nincs felesleges villanyszámla) bármelyik diák idős nagyszülő ki tud sétálni a pályára és még vacsorára hazaérnek. 3. Jegy kell, ugyanis ami ingyen van azt nem becsülik. Diákoknak, nyugdíjasoknak legyen pár száz forinttól pár ezerig, fényképes szurkolói bérletek, jól elkülönített helyekre, ahol biztonságban érzi magát mindenki. 4. Randalírozó tömeget elkülönítve ültetni, rácsok mögé. 5. Kulturált nem drága büfé és mellékhelyiségek. Ha ez megvan kimegyek én is és viszem a gyerekeket.
kopott
2016. július 19. 16:22
Kufaszov Gecior
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!