Fideszes győzelem a dunaújvárosi időközin, a DK-s jelölt nagyon megelőzte az MSZP-st

2016. június 05. 23:38

Lassingleitner Fruzsina, a Fidesz jelöltje nyerte a dunaújvárosi időközi egyéni önkormányzati választást, amit azért írtak ki, mert a korábbi fideszes képviselő, akit gyilkossággal gyanúsítanak, lemondott mandátumáról. A második helyen végzett DK-s jelölt messzire leelőzte MSZP-s riválisát.

2016. június 05. 23:38

A Fidesz jelöltje, Lassingleitner Fruzsina nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást Dunaújvárosban – közölte Vargáné Sürü Renáta jegyző. Mint mondta, a körzet 3671 szavazásra jogosult polgára közül összesen 1177-en járultak az urnákhoz, ami 32,06 százalékos részvételi arányt jelent.

A kormánypárti jelölt 422 szavazatot szerzett (36%), Huszti Zsolt (DK) 243 (21%), Barta Endre (Jobbik) 203 (17%), Selyem József (MSZP) 98, Pappné Grabant Ilona (PM) és Gebei Bálint (független) 84, Orha Zoltán (független) 19, Harsányi Péter (SZDP) 1 voksot gyűjtött, Balogh Péter (Magyar Munkáspárt) egyetlen szavazatot sem kapott.

A győztes a következőket nyilatkozta a DUOL-nak„Nagyon boldog vagyok. Beigazolódott, amit csütörtökön mondtam, vagyis, hogy reális esély van arra, hogy a Fidesz megnyerje a választást. Kimondottan jóleső érzés, hogy mind az öt körzetben rám voksoltak a legtöbben, engem választottak képviselőjüknek. Folytatom a megkezdett munkát, mindent megteszek a körzet fejlesztése érdekében, de most már majd a közgyűlés tagjaként. Nagyon köszönöm a kampányban nyújtott segítséget, a támogatást, valamint a választókörzetben élők bizalmát.”

Gyanúsítás, lemondás

Az időközi önkormányzati képviselő-választásra azért volt szükség a választókerületben, mert lemondott a gyilkossággal gyanúsított Gál Roland (Fidesz-KDNP) képviselő, akit ezt megelőzően Dunaújváros közgyűlése valamennyi bizottsági tagságából, tanácsnoki és felügyelőbizottsági tisztségéből visszahívott.

Gál Roland 2014-ben 607 szavazattal (45 százalékkal) nyerte meg a 4. számú egyéni választókerületet, megelőzve a 406 szavazatot (30 százalékot) szerző Huszti Zsoltot, aki akkor a DK, az MSZP és a PM közös jelöltjeként indult. A jobbikos Barta Endre 225 szavazattal, a szavazatok 17 százalékával végzett a harmadik helyen.

*

Fotó: Dunaújváros Online

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2016. június 06. 14:04
Amúgy meg az Index elkezdte: az mszp-nek össze kell fognia fletóval, hogy legyen esélyük.
medve
2016. június 06. 10:32
1. A Fidesz arányaiban 10%-kal visszaesett. Bár a győzelemnek örülhet, és már nagyon kellett neki, az a tendencia, hogy a kemény magon kívül nehezen tudja mobilizálni puhább szavazóit, megmaradt. És ez veszélyes rá nézve. 2. A baloldal sötétsége rejtély számomra. Köztudott: választást nem fognak úgy nyerni, ha nem szólítanak meg 2010-ben vagy 2014 fideszre szavazó rétegeket. A mostani választásból azt fogják levonni következtetésként, hogy össze kell fogniuk. A Fidesz számára nincsen jobb hír annál, mintsem hogy egy gyurcsánnyal felálló alakzat az alternatíva. És amilyen hülyék, ez lesz. Lassan 8 éve nem tudják megoldani vezetői válságukat. 3. Óvva intenék mindenkit attól, hogy egy ilyen választásból messzemenő következtetéseket levonjon. Nem ismerjük pontosan a helyi jelöltek beágyazottságát, ismertségét. Lehet, hogy 1-1 jelölt több olyan szavazatot nyert vagy vesztett, mely nem tükrözi a választó pártpreferenciáját. Egy parlamenti választáson a szavazók az egyéni jelölt esetében is miniszterelnökre szavaznak.
Anonymtalan
2016. június 06. 10:18
Na veres-liberók, Sztálin-grád elesett. :P
Mutimi
2016. június 06. 09:54
Úgy néz ki, a DK-nak van egy elég jól szervezett alapszervezete Dunaújvárosban. Ami alacsony részvétel mellett soknak látszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!