RTL: Egy wyomingi offshore cégé a VS.hu

2016. május 24. 20:47

Az RTL Klub híradója kiderítette: egy amerikai bejegyzésű offshore cég áll a VS.hu mögött. A wyomingi offshore-bejegyzés előnye, hogy a cégtulajdonosokat még csak meg sem kell nevezni.

2016. május 24. 20:47

Egy wyomingi bejegyzésű offshore-cég áll a VS.hu körüli cégháló legvégén, derítette ki az RTL Klub híradója. A Magyar Nemzeti Bank alapítványaitól több mint félmilliárd forint közpénzt kapott hírportált impresszuma szerint a Száraz István ügyvezette New Wave Production Kft. adja ki, amely a Bawaco nevű cseh cégé, ami 2015 végéig, vagyis az utolsó MNB-alapítványi támogatásig egy NY Management nevű szlovák részvénytársaságé volt.

Mivel Szlovákiában nem kell feltüntetni a részvénytársaságok tulajdonosait, az RTL Klub híradójának stábja a pozsonyi Új Szó című napilap főszerkesztőjéhez, Molnár Norberthez fordult segítségért. Hosszas kutatás után eljutottak egy somorjai bejegyzésű Prospektor nevű kft-hez, aminek egy USA-beli, pontosabban wyomingi bejegyzésű, Andover Trading nevű offshore-cég a tulajdonosa, melynek levelezési címe egy szlovák panelben van.

Az RTL-híradó a cégadatokat hivatalosan is lefordíttatta, és a tévécsatorna szerint a hiteles fordítások is megerősítették, hogy cseh és szlovák társaságok mögé bújtatva a VS.hu többségi tulajdonosa 2015 áprilisában valójában egy wyomingi offshore-cég volt. A wyomingi bejegyzés azért éri meg, mert nem kell megnevezni a tulajdonosokat.

Ez a bizonyos tulajdonos Szemerey Tamás, Matolcsy György unokatestvére, állítja a VS.hu első főszerkesztője. Kerényi György az RTL-híradónak azt mondta, Szemerey vele egyértelműen tulajdonosként tárgyalt, amikor a szerkesztőségben járt.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2016. szeptember 21. 16:39
az, hogy szerintetek narancskómában szendergők szerint teljesen rendjén való, hogy kuszaszem félmillárdnyi közpénzt osztogat az uncsitesónak, nem jelenti azt, hogy ezt más, aggyal rendelkező emberek is így gondolják
na még ez is
2016. szeptember 21. 16:39
több vs.hu-s újságíró is nyilatkozta, hogy az uncsitesó járt többször is a szerkesztőségben és a tulajként mutatták be, úgy is viselkedett :)
na még ez is
2016. szeptember 21. 16:39
És mióta tömik úgy közpénzzel az rtl klubot, mint a vs-t?
zolka50.50
2016. augusztus 07. 17:18
Mi az, libshitnyik? Berúgtál? Mi ez a zagyvaság, suttyó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!