Orbán: Nem csak Brüsszelt, hanem szövetségesét, a baloldalt is meg kell állítani

2016. április 22. 08:33

Brüsszelt és magyar szövetségesét, a baloldalt is meg kell állítani, mert sokmillió embert akarnak Európába hozni – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök szerint a baloldalnak már az előző szocialista kormány alatt is az volt a célja, hogy az ország egytizede külföldiekből álljon. Orbán arról is beszélt: a jövő évi büdzsé az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése, és még így is van lehetőség arra, hogy előrelépjünk az egészségügyben és az oktatásban.

2016. április 22. 08:33

A Schengen 2.0 akciótervet azért kellett közzétenni, mert Brüsszel előállt egy képtelen javaslattal, amely szerint Európa népesedési és gazdasági problémáit minél több migráns beengedésével kell megoldani – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken. A miniszterelnök szerint a brüsszeli javaslat egybeesik a volt szocialista kormányok migrációs politikájának most nyilvánosságra került dokumentumával.

Brüsszel és a magyar baloldal között teljes összhang van: be akarnak hozni sokmillió embert Európába – jelentette ki Orbán Viktor. „Az előző szocialista kormányok ilyen programjában az szerepelt, hogy az ország egytizede belátható időn belül külföldiekből fog állni” – mondta, majd hozzátette: „ez egy agyrém”. A miniszterelnök szerint éppen ezért „nemcsak Brüsszelt kell megállítanunk (...), hanem Brüsszel magyar szövetségeseit, a magyar baloldalt is”.

Magyarország felível

Magyarország egy felívelő korszak éveit éli, 2017-ben is lehet egy lépést tenni előre – mondta a következő évi költségvetésről Orbán a Kossuth Rádióban. A bérek minden évben nőnek, a munkanélküliség folyamatosan csökken, 25 éve nem dolgoztak annyian, mint most, és mindezt nem hitelből értük el, sőt az ország visszafizette az IMF-EU-kölcsönt –közölte a kormányfő, megemlítve továbbá az adók csökkenését és a nyugdíjak értékének emelését. Kiemelte azt is, hogy az Európai Unió statisztikái szerint 2013-2014-ben 600 ezerrel csökkent a szegények száma Magyarországon. A miniszterelnök úgy számol, hogy a számuk tovább fog mérséklődni.

Szavai szerint a jövő évi büdzsé az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése, és még így is van lehetőség arra, hogy előrelépjünk az egészségügyben és az oktatásban. 

Bérfelzárkóztatás az egészségügyben

Az egészségügyről szólva Orbán Viktor azt hangsúlyozta: egy átfogó rendszerben, lehetőleg 3-4 éves bérfelzárkóztatási döntések keretében kell emelni az orvosok és az ápolók fizetését. Csökkenteni kell a különbséget a nyugati és a magyarországi orvosbérek között – jelentette ki, jelezve azonban: azt nem merné állítani, hogy a következő egy-két évben sikerülhet utolérni a nyugati béreket. A kormányfő ugyanakkor lát esélyt a megállapodásra a kormányzat és az egészségügy képviselői között zajló tárgyalásokon.

Orbán Viktor beszámolt arról is, hogy a hét eleji németországi látogatásán találkozott a Mercedes és a Deutsce Telekom vezetőivel. Emlékeztetett: Magyarország az utóbbi céggel megállapodást kötött arról, hogy 2018-ra a vállalatoknál és a háztartásoknál egyaránt százszázalékos legyen a szélessávú internetelérés. „Elsők akarunk ebben lenni Európában, meg akarjuk előzni még a németeket is, akiknek hasonló céljaik vannak” – mondta. Jelezte, hogy Magyarországon csökkenni fog az internethasználat áfája, a mérséklést pedig a következő években is folytatni akarják.

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. április 22. 16:08
Nem úgy lenne a legegyszerűbb megállítani Brüsszelt, ha az ország szakítana az EU-val és visszaszerezné a függetlenségét? Mire jó ez az örökös hadakozás egy ellenszenves nem kívánt politikai szerveződéssel?
gudmen
2016. április 22. 12:49
"Nyilvánvalóan Magyarország sorsa múlik azon, teraszról látják-e majd Orbán Viktor vendégei a várost, vagy szimplán az ablakból. Protokoll célú teraszt kap Orbán Viktor a Várba költözés örömére, innen mutathatja meg majd vendégeinek a főváros szépségeit. Igaz a hír, tényleg erkély épül a Karmelita kolostor épületére, a feltételezést maga a Miniszterelnökség erősítette meg a 444.hu-nak. Az indoklás szerint a miniszterelnök "protokoll funkciójú teraszt" kap, innen mutathatja majd meg az UNESCO Világörökségi listáján szereplő, páratlan Duna-parti látványt a vendégeinek. Mármint ha megmarad a világörökségi besorolás, ez ügyben az illetékes Forster Gyula Örökségvédelmi Hivatal nem reagált a feltett kérdésekre sem a 444-nek, sem a hvg.hu-nak eddig." http://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--yJ-p1zm3--/6qrS2zSCLqZjWGLVs.jpeg
gudmen
2016. április 22. 12:05
g-
gudmen
2016. április 22. 12:05
itt a lényeg...amig junta jeleggü kormányzás folyik...fidesz vagy maszop zászlo alatt...azaz prnci gabik és tarsoly csabik költségvetési tételben is jelentös összeget lophatnak el..politikusbünözök segitségével..igen, nem csak fletorol van szo..hanem vityárol is..addig a helyzet itt nem változik..legfeljebb kicsit bulgárosodunk..aztán albánia.. "Nemrég küldte nekem valaki: ”Magyarorszagon azert keresel 100.000 forintot eladokent, mert a te munkad egy Europa peremen levo, europai szemmel nezve szegeny, teljes mertekben rossz iranyba tarto, vegtelenul pazarlo, butan kitalalt es mukodtetett rendszerekkel rendelkezo, nagyon erosen korrupt orszagban van. Ezert nem jut neked tobb. Ebben a teljesseggel pazarlo, rossz rendszerben pontosan ennyit er a munkad, egy forinttal sem tobbet. Ez a piaci arad. Es ezert kap mondjuk egy muncheni elado ugyanazert a munkaert 1500 eurot, mert o egy okosan kitalalt, ertelmesen mukodtetett, atlathato, ellenorizheto es fenntarthato rendszerekkel rendelkezo orszagban teszi ugyanezt, ahol legfeljebb a maradekot nyuljak le, de semmikeppen sem milliardokat vagy komplett piacokat. Az o ottani munkaja abban a rendszerben pontosan annyit er, fuggetlenul attol, hogy o is ugyanazt a munkakort latja el.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!