Mégsem tud a CIA Magyarország elleni terrorfenyegetésről

2016. április 06. 09:29

A CIA-nek semmilyen hazánkra vonatkozó konkrét terrorfenyegetettségről nincs információja – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 szerda reggeli műsorában. Bakondi György szerint ha tényleges fenyegetettségnek lenne kitéve Magyarország, a CIA figyelmeztetné az országot.

2016. április 06. 09:29

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) nem tud Magyarországra vonatkozó konkrét terrorfenyegetésről – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában arra a lengyel sajtóhírre, amely szerint a CIA egy Budapest elleni esetleges akcióra figyelmeztetett. A kormány megkereste a Központi Hírszerző Ügynökséget, de az nem erősítette meg a lengyel sajtóértesülést. A CIA-nak nincs információja konkrét támadásról – közölte Bakondi György.

A Rzeczpospolita című lengyel napilap hétfőn azt írta: az amerikaiak márciusban arra figyelmeztették a lengyeleket, hogy Berlinben, Budapesten és Varsóban „fennáll a szervezett tömegrendezvények idején végrehajtandó párhuzamos támadások” veszélye. 

Bakondi György elmondta: ha lenne konkrét fenyegetettség, akkor az Egyesült Államok figyelmeztetné Magyarországot. Hozzátette: Budapest rendszeresen kap információkat a tengerentúlról, a magyar hatóságok ugyanis aktívan részt vesznek a nemzetközi titkosszolgálati együttműködésben.

A kormány a lengyel sajtóból értesült a fenyegetésről 

A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja szerint minden, a terrorizmusról szóló hírt komolyan kell venni, viszont indokolatlanul „túlfeszíteni sem szabad”. Szükséges volt ellenőrizni a lengyel sajtóhír valóságtartalmát, és megnyugtató eredménnyel zárult a vizsgálat, ennek ellenére további odafigyelést igényel az európai belbiztonsági helyzet romlása – emelte ki.

Bakondi György hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a magyar kormány tájékoztatást kér az amerikai féltől a CIA figyelmeztetéséről, amelyben Budapestet is lehetséges terrortámadások helyszíneként említették. A belbiztonsági főtanácsadó azt mondta: a kormány a lengyelországi sajtóhírekből értesült a fenyegetésről.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
joebacsi99
2016. április 06. 15:29
Ha Bástya elvtárs azt mondja, hogy őt bizony meg akarják merényelni, akkor az úgy is van. A többi lárifári. Oszt jónapot.
heep
2016. április 06. 15:02
Az jó ha a CIA nem tud terrorfenyegetésről. Már csak azt remélem, hogy a terroristák sem tudnak arról, hogy robbantgatni akarnának Magyarországon.
NeMá
2016. április 06. 13:14
Ja már elmúlt m15.-e a tömeg rendezvény! Újabbról nem tudnak?
Vezetéknév Utónév
2016. április 06. 12:07
Ha hivatalosan nincs terrorveszély, akkor mégis milyen alapon van most is terrorvészhelyzet az országban? MIlyen alapon megy a rettegéskeltés, a jogkorlátozáás és a közpénzlenyúlás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!