Köznevelesi Kerekasztal: Szükség van a Klikre

2016. március 08. 13:50

A köznevelési kerekasztal résztvevői szerint a jövőben is szükség van az állami intézményfenntartóra. Palkovics László területért felelős államtitkár szerint az ülésen megkezdték az intézményfenntartó július 1-i átalakításával összefüggő kérdések megbeszélését.

2016. március 08. 13:50

Egyetértés mutatkozott a köznevelési kerekasztal keddi ülésén abban, hogy a jövőben is szükség van az állami intézményfenntartóra – állapították meg a tanácskozás résztvevői. Palkovics László oktatási államtitkár a kerekasztal keddi budapesti ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón elmondta: megkezdték az intézményfenntartó július 1-i átalakításával összefüggő kérdések megbeszélését. Jelezte, hogy délután megtárgyalják a civil közoktatási platform 12 pontos követelését is. Az államtitkár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének követeléseiről azt mondta: meg fogják vizsgálni a tömörülés felvetéseit is.

Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ új vezetője arról számolt be, hogy a központ tartozásainak rendezését megkezdték, első ütemben 8,6 milliárdot utaltak át a tankerületeknek, és 90 ezer számlát fizettek ki. Kiemelte: nagyon gyorsan szeretnék a tartozásokat rendezni, ez az alapja a normális működtetés megvalósításának. Hozzátette: következő lépésként pár héten belül keretet kapnak az iskolák, amely a mindennapi működéshez ad számukra mozgásteret. A keretet, ahol kártyarendszer működik, arra utalják, ahol készpénzrendszer van, ott ilyen módon kapják meg.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. március 08. 21:40
Köznevelési kerekasztal. Olyan mint a Kereszténydemokratanéppárt. Se nem keresztéyn se nem demokrata a népnek sem pártja de igényt tart a szavazataikra, populista. Szükség.. ha ő mondja. Gondolom becumizza valaki. Végül is már van kereskedelmiközmédiánk, nemzetidohányboltunk. Jó hülyék vagyunk az biztos.
Tintamin
2016. március 08. 20:32
O, hogy basznatokmeg, miota van szukseg egy kommunista szervezetre???? Faszan szetcseszitek az oktatast, cseledorszag lettunk.
belga
2016. március 08. 15:04
Kik vettek részt?
balbako_
2016. március 08. 14:47
Bölcs döntés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!