A Jobbik kizárná a politikához köthető személyeket a földárverésekből

2016. február 22. 15:51

A Jobbik kizárná a politikához köthető embereket és családtagjaikat a földárverésekből, mivel csak a földek ötöde került a korábban kiemelt célcsoporthoz, egyéb esetben politikához köthető személyek, befektetők és külföldiek nyertek. A párt tiltaná a földek családtagok közötti szétírását is, mert szerinte olyan hatalmas birtokhoz juthat most egy háztartás, ami a középkorban is ritka volt.

2016. február 22. 15:51

A Jobbik kezdeményezi, hogy zárják ki a földárverésekből a politikához köthető embereket és családtagjaikat.

Az eddigi árverések során a földek ötöde került olyanokhoz, akiket a kormány kiemelt célcsoportként nevezett meg, minden más esetben ki tudják mutatni, hogy politikához köthető emberek, korábbi befektetések haszonélvezői forgatták vissza a pénzüket vagy külföldiekhez kerültek a területek – mondta Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus szóvá tette, hogy korábbi, a földvásárlásról szóló nyilatkozatukat egy kormánypárti politikus sem írta alá.

Jelezte: benyújtják a parlamentnek a földtörvény módosítását, amelyben mind települési, mind családi összeszámíthatóságot javasolnak. Ezzel az a céljuk – ismertette –, hogy bármennyi pénze van egy tőkés érdekeltségnek, az ne szerezhesse meg az egy településhez tartozó összes földterületet. Emellett azt javasolják, hogy ne lehessen a családtagok között szétírni a földterületeket, mert azzal egy háztartás olyan óriási birtokhoz juthat, ami még „a középkorban is ritkaságnak számított”.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2016. február 23. 07:56
Aha...és ki számít politikához köthetőnek, akinek a családjában van ilyen olyan párttag? És a család mekkora ágát zárná ki, és hány generációt? És, ha nem családtag, hanem szomszéd, volt iskolatárs, barát, exbarátnő, zabigyerek?
Andy Vajda
2016. február 23. 07:50
Mindjárt "Miért jó neked, hogy Orbán most még többet lop Mészárosal, Habonyal, vajnával és még a franc tudja kivel?" Bé Kanász ugyanolyan bértollnok mint bayer, aki mikor bukott a fidesz 1994-ben a székházlopás miatt, mint a PATKÁNY menekült át az ál ellenfélhez, az mszp-s Népszabadsághoz Akkor írta az adalékok a nagy fidesz leleplezéshez c. cikkét amu után erkölcsös magyar ember nem lehet fideszes
liberálzöld.
2016. február 23. 07:50
Maj vesznek halastavakat a családtagok. Most az lesz a menő.
Andy Vajda
2016. február 23. 07:48
Mindjárt "Miért jó neked, hogy Orbán most még többet lop Mészárosal, Habonyal, vajnával és még a franc tudja kivel?" Mindjárt, gondolkozz! Hát azért mert ő is kap a lopott pénzből! Szerinted hazafias alapon kommentel vagy rengeteg pénzért? A kérdés költői
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!