Cigányviccel színesítették az érettségi előkészítőt

2016. február 02. 09:50

A Népszabadság beszámol arról: cigányvicc került a Corvinus Egyetem érettségi előkészítőjeként működő Studium Generale szervezet emelt szintű trigonometria-feladatsorának aljára.

2016. február 02. 09:50

A Népszabadság arról ír: a Corvinus Egyetem érettségi előkészítőjeként működő Studium Generale szervezet emelt szintű trigonometria-feladatsorának aljára cigányviccek kerültek:

„Mi az a három szó, amit a legkevésbé akarsz hallani egy cigánytól? Jó reggelt, szomszéd!”

„Hogy szólítják az öltönyös cigányt? Kérem, a vádlott álljon fel!” 

A Népszabadság megkereste a szervezetet, amely így reagált az esetre: „Teljes mértékben megdöbbenve olvastuk üzenetét, miszerint egy bizonyos emelt szintű matematika-feladatsorunk rasszista vicceket tartalmazott. Értékeinkkel szöges ellentétben áll bármilyen rasszista gondolat, viselkedés, illetve megnyilvánulás, hiszen a társadalmi felelősségvállalás jegyében küzdünk nap mint nap az esélyegyenlőségért teljes egészében ingyenes oktatásunkkal, kurzusainkkal. Természetesen azonnal belső vizsgálatot rendeltünk el, hogy mielőbb tájékozódhassunk az említett feladatsorról. A szóban forgó vizsgálat lezártáig pontos információval nem tudunk szolgálni. Figyelemfelhívását köszönjük! Üdvözlettel, a Studium Generale diákszervezet vezetősége”.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. április 11. 01:13
"...Ezzel azonban pont hogy megkülönböztetném a zsidókat és a cigányokat, azáltal, hogy róluk nem mesélek viccet." Ez az Origo gyakorlata: ha e két téma közül valamelyik szerepel a cikkben, akkor "EZ A CIKK NEM KOMMENTELHETŐ" felirat jelenik meg a végén. Hiába, ők haladnak a korral, sőt előre szaladnak.
Csigorin
2016. november 17. 15:46
Gyakorlatilag alig van olyan vicc, amelyik nem valamilyen szubkultura kifigurazasa. Anyosviccesk, szokenoviccek, zsidoviccek, ciganyviccek, orvosos viccek, ugyvedes viccek, politikus viccek, de skinhead viccek es tarsai... Tiltsuk be a vicceket? Az mar magvolt hogy nem pofazhat az ember (szajkosartorveny ugye), most mar nem is rohoghet?
Szúnyog
2016. november 17. 15:45
Semmi gond ezekkel a viccekkel, nyugodtan maradjanak ott a feladatlapon, mosolyogva jobban megy a feladatmegoldás!
liberálzöld.
2016. november 17. 15:45
Ez nyílt rasszizmus, kérem! És azt a viccet ismeri valaki, amelyik úgy kezdődik, hogy két cigány szotyolát köpköd a lelátón?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!