A PM a KLIK megszüntetését követeli

2016. február 03. 12:58

A PM ellenzéki párt sajtótájékoztatóján szó volt a KLIK megszüntetéséről, a tanárok béremeléséről, valamint a tankötelezettség korhatárának visszaállításáról. Erőss Gábor, a párt elnökségi tagja szerint az oktatásban drámai folyamatok zajlanak. A politikus a pedagógusokat sztrájkra biztatta.

2016. február 03. 12:58

A Párbeszéd Magyarországért támogatja a pedagógusok szerdai demonstrációit - közölte az ellenzéki párt elnökségi tagja, aki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megszüntetésére és a tanárok bérének emelésére szólított fel.

Erőss Gábor úgy fogalmazott: az oktatásban zajló drámai folyamatok elérték az ingerküszöböt. A problémákat soroló politikus azt mondta: a Klik, úgy ahogy van, meg kell, hogy szűnjön, mert csak megkeseríti a diákok és a tanárok életét. Egyúttal felszólította a kormányt, hogy adja meg a pedagógusoknak a korábban beígért, de nem teljesített béremelést, illetve, hogy szüntesse meg azokat az adminisztratív terheket, amelyek elvonják a pedagógusok figyelmét a tanítástól.

A PM politikusa kiállt az esélyteremtés mellett, hivatkozva arra, hogy a kormány a fizetőssé tett egyetemi szakokkal és a gimnáziumok számának csökkentésével szerinte tudatosan szűkíti a mobilitási csatornákat. Jelképes jelentőségű intézkedésként kérte, hogy a tankötelezettség korhatárát állítsák vissza 18 évre. Erőss Gábor arra biztatta a pedagógusokat, hogy álljanak ki keményen a jogaikért és ha kell, sztrájkkal érvényesítsék azokat.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2016. február 04. 20:34
és mi lesz helyette balfaszok?
hátakkor
2016. február 04. 07:49
Nekem meg a Pesti Műsor, benne egy szem Szabó afgàn Tímea.
hátakkor
2016. február 04. 07:45
A PM még nem szűnt meg??
ThunderDan
2016. február 03. 20:16
nem tehetek róla, de nekem állandóan a Pénzügyminisztérium jut eszembe a PM-ről. Ezért aztán röhejesen hangzik minden ilyen hír, ami úgy kezdődik, hogy "A PM követeli..." Ezek még nevet sem tudtak normálisan választani. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!