Fáklyás tüntetést szerveznek az elégedetlen pedagógusok Miskolcon

2016. január 25. 11:16

Fáklyás tüntetéssel folytatódik a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárainak levelével kezdődött tiltakozási hullám. A pedagógusok az oktatásban uralkodó állapotokat bírálják. A demonstrációt február 3-án rendezik Miskolcon, ezen már Balogh Zoltán szombati bejelentése sem változtatott, mert a tiltakozók szerint egy kerekasztal létrehozása nem oldja meg az alapvető problémákat.

2016. január 25. 11:16

Az egész városon átvonuló tüntetéssel folytatódik a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárainak levelével kezdődött tiltakozási hullám, melyhez a kezdetek óta több ezren csatlakoztak – írja a Népszabadság. A pedagógusok a levélben az oktatásban uralkodó állapotokat bírálták. 

A tüntetést a Pedagógusok Szakszervezetének helyi csoportja rendezi február 3-án Miskolcon. A fáklyás felvonulás fél ötkor veszi kezdetét.

Balogh Zoltán bejelentése semmin sem változtatott

Balogh Zoltán szombaton bejelentette, hogy csökkentik a tanfelügyeleti rendszer által a tanárokra háruló feladatokat, valamit köznevelési kerekasztalt hoznak létre a párbeszéd elősegítésére, a tiltakozó tanárok szerint azonban ez nem megoldás. „Rendszerszintű problémák vannak, s azzal, hogy létrehoznak egy köznevelési kerekasztalt, még nem jut több pénz és figyelem erre az ágazatra” – mondta Csabalik Zsuzsa, a PSZ miskolci titkárhelyettese a Népszabadságnak.

„Látnunk kell, hogy a humántárcánál az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra és a kultúra egyaránt mostohagyerek. Az egyedüli „kiskedvenc” a sport. Erre az egyre jut forrás” – tette hozzá a szakszervezeti vezető.

A demonstrációhoz már most számos szakszervezet csatlakozott, de a fáklyás felvonulásra várják a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket is, mert ahogy Csabalik Zsuzsa fogalmazott: „az oktatás jelenlegi siralmas állapota szinte minden családot érint valamilyen módon”.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. január 26. 14:21
Tüntetőket gyurcsány pénzeli feltehetően,,telik az eus júdás egy milliárd forintból.
OberEnnsinnen
2016. január 25. 16:17
Megnéztem Csabalik Zsuzsa fotóját. Ő az első, második Zsohár, harmadik a népszavás Friss R.
Tintamin
2016. január 25. 16:17
Az megvan, hogy csak a tanulatlan szerencsetlen birkaknak jon be ez az orbani oktatasi rendszer, akik amugyis segghulyek, masreszt vagy nem jar a gyerekuk suliba, vagy jar, de minek?... Okadni lehet ettol a kommunista kozpontositastol...
csurcsányi
2016. január 25. 15:28
A Kóka féle digitális okos táblákból vajon hányat használnak az iskolákban?Annak idején 100db. osztottak ki az iskoláknak.Valakiknek akkor jó üzlet volt 8-10 milla táblánként!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!