Egyetemi rangot kapott a Budapesti Metropolitan Főiskola

2015. december 10. 15:52

Január 1-jétől alkalmazott tudomány egyetemeként működhet a Budapesti Metropolitan Főiskola. Az intézmény közleménye szerint az új ranggal nő a náluk szerzett diploma értéke, és számos nemzetközi lehetőség nyílik meg az iskola előtt.

2015. december 10. 15:52

Alkalmazott tudományok egyetemeként működhet január 1-től a Budapesti Metropolitan Főiskola (a korábbi Budapesti Kommunikációs Főiskola). A felsőoktatási intézmény az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint a főiskola minden feltételnek megfelelt. Az alkalmazott tudományok egyeteme ranggal az intézményben végzett diákok diplomájának piaci értéke nő, az iskola számára pedig számos nemzetközi lehetőség nyílik meg. Az egyetemi rang segíti a Magyarországon kívüli terjeszkedést a Metropolitan számára, emellett a külföldi hallgatók számának emelkedésére is számít a főiskola – írták.

A Budapesti Metropolitan Főiskola Magyarország legnagyobb magánkézben lévő főiskolája. Az intézményben két karon, négy fő képzési területen – kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet – folyik képzés, alap- és mesterfokon, illetve másoddiplomás képzési szinten. A főiskolának jelenleg mintegy 7000 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a Metropolitan Regionális Tudásközpontjában is részt vehetnek az oktatásban.

*

Fotó: Budapesti Metropoitan Főiskola Facebook-oldala

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2017. március 29. 07:48
A szőlő nem keserű, hanem savanyú. Legalábbis a magyarban... :)
bölcsuhú
2017. március 29. 07:48
Nyakatekert kifejezés arra nézve, hogy nem kutató egyetemek.
balint60
2016. március 24. 13:36
Hát, ez a rikító kék-vörös felírat eléggé gagyi.
bölcsuhú
2016. február 02. 01:36
Ugyan, mit idegeskedtek? Aki ide megy hallgatónak az egyrészt fizet érte, másrészt máshova nem is való. Az meg, hogy mit kezd a diplomájával az legyen az ő dolga. Hiába ágálnánk, ezek úgysem lenének hajlandóak fizikai munkával keresni a betevőjüket (itthon, külföldön meg úgy is mindegy).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!