Bengedúz? Ha-ha-ha! – Szlovákiában a Bence és a Boglárka is egzotikus név

2015. december 18. 14:50

A szlovák Belügyminisztérium a furcsa fantázianevek közé sorolta a Bendegúz nevet, a Markíza műsorvezetői Bendegúz Beckeren nevetgéltek.

2015. december 18. 14:50

A Felvidék Népe Front mikroblog hívta fel a figyelmet, hogy a szlovák Markíza kereskedelmi televízió legnézettebb híradójában a Bendegúz néven nevetgéltek a műsorvezetők. Patrik Švajda a híradó végén azt kérdezte a sporthírek bemondónőjétől, amivel társát, Zlatica Švajdová Puškárovát is jókedvre derítette: „Chimamanda Williamsová nem nyert valamilyen versenyt? Vagy nem Bendegúz Becker volt véletlenül az edzője?”

A híradó azt a belügyminisztériumi közleményt dolgozta fel, ami a Bencét és a Boglárkát is furcsa fantázianévként emlegeti a Chimamanda és a Rolex mellett.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
samesz38
2015. december 19. 10:35
A "Mikulás"-on persze nem röhögnek!!! :) Nálunk meg az "egzotikus". Mikulás Ficó...Hahahahaha!!! :)
atila68
2015. december 19. 08:29
Mit várhatunk egy olyan országtól melynek nincs se nemzete se történelme?
Dénia
2015. december 19. 06:55
Ez csak simán butaság és tájékozatlanság.
KannibálTatárÚr
2015. december 19. 00:42
Mit is ír a belügy: "V iných krajinách sú to bežné mená, na Slovensku však pôsobia priam exoticky. Môžete stretnúť dievčatká, ktoré sa volajú „Boglárka“, „Virág“, „Chimamanda“ alebo „Anouk“. Chlapci rozhodne nezaostávajú a rodičia im dali do rodného listu zapísať „Bendegúz“, „Rock“, „Bálint“ a aj „Rolex“.” "Más országokban ezek közönséges nevek, de Szlovákián szinte egzotikusak. Vannak lányok ilyen nevekkel: Boglárka, Virág, Chimamanda, vagy Anouk. A fiúk sem maradnak el tőlük elyen nevekkel: Bendegúz, Rock, Bálint, vagy Rolex." Az egzotikus nem sértő. Slovákban is vannak nevek, amik a magyaroknak szokatlanok: Rút; Maluliena; Kvintaliána; Placida; Kozmas. Sok más található még. A TV-ben röhigcsélni rajtuk már otrombaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!