Jobbik: Ismét hazudott a Fidesz földügyben

2015. november 11. 14:20

A radikális párt felszólította a kormányt, hogy azonnal állítsa le az állami földek „privatizációját” és vonja vissza a külföldiek földszerzését engedélyező kormányhatározat-módosítást. A Jobbik szerint a Fidesznek fontosabb a saját földesurai és a külföldiek kiszolgálása, mint a magyar föld magyar kézben tartása.

2015. november 11. 14:20

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy azonnal állítsa le az állami földek „privatizációját” és vonja vissza a külföldiek földszerzését engedélyező kormányhatározat-módosítást – közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán az MTI-vel. Magyar Zoltán közleménye szerint a Fidesz ismét hazudott, mert külföldiek számára is lehetőséget teremt a földvásárlásra a kormánypárt földtörvénye.

A képviselő azt írta: csak nemzeti önfeladásként lehet értelmezni a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által aláírt, kedden megjelent és szerdával hatályos kormányhatározatot. A határozat úgy módosítja a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) tartozó földek árverését szabályozó passzust, hogy kikerül a szövegből a magyar állampolgárságú kitétel és valamennyi uniós tagállam polgára jogosult lesz a földszerzésre – magyarázta.

Magyar Zoltán szerint sem a kormány illetékese, sem az agrárkamara elnöke nem tagadta, hogy ennek eredményeként külföldiek kezébe kerülhet a hétfőn induló liciteken az állami föld. Az ellenzéki politikus úgy értékelt: ha a kormány nem állítja le az állami földek eladását, nem vonja vissza a kormányhatározat módosítását, azzal azt is beismeri, hogy a Fidesznek fontosabb a saját földesurai és a külföldiek kiszolgálása, mint a magyar föld magyar kézben tartása, vagyis a magyar emberek érdeke.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Birkaisztán
2015. november 12. 10:04
Az eset 2013 októberében történt, a büntetőper idén áprilisban kezdődött. A gazdát, V. Pált a Pest Megyei Főügyészség eredetileg életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta meg, de a bíró már az első nap jelezte, hogy halált okozó testi sértés, de akár előre kitervelt, aljas indokból elkövetett emberölés is lehet majd a minősítés. Ennek nagyon súlyos tétje van: a büntetési tétel az előbbieknél 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés, az utóbbinál akár életfogytiglant is ki lehet szabni. Jogászól meg kell kérdezni, ehhez van-e joga a bírónak? Állítólag a bíró csak arról dönthet amit a vádhatóság elé rak Érdemes megnézni a bírónő fajtajellegzetes, magyargűlölő fejét
Birkaisztán
2015. november 12. 10:02
A Budapest Környéki Törvényszék ítélete szerint leghamarabb 4 és fél év múlva szabadulhat. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a védelem téves minősítésre hivatkozva fellebbezett.
Birkaisztán
2015. november 12. 10:01
Emellett a főként tudjukkikből álló bírói kar is ritkítja a MAGYAR gazdát Így jár ma "Magyar"országon, aki nem hagyja, hogy mindenét ellopják a cigányok: hét évre ítélték a fagyállós gazdát Több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondták ki bűnösnek, és 7 év börtönre ítélték azt a vácszentlászlói magyart, aki a fosztogatásokat megelégelve fagyállót öntött a meggyborába, és az egyik tolvaj belehalt a mérgezésbe.
Birkaisztán
2015. november 12. 09:55
Mindezek alapján felvetődik, hogy ha a Kormány illetékesei és a Parlament illetékes kormánypárti tagjai nem érnek rá az állami földek eladásának ügyével foglalkozni - más fontos elfoglaltság miatt - akkor végképp nem kéne belefogni ebbe a rohamszerű nagy vállalkozásba. Különösen azért sem, mert ha még Bitay államtitkár - akinek más dolga nincs is, mint az állami földekkel foglalkozni - sem ér rá - akkor talán csak a portás van a helyén a Kormányban. http://www.kielegyenafold.hu/vzhn.php?id=12472
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!