Palkovics: Nem jelentős a felsőoktatás tervezett átalakítása

2015. július 31. 10:22

A felsőoktatási államtitkár szerint mivel csak néhány kar máshová helyezéséről, illetve egy-két egyetem létrehozásáról van szó, ezért a most tervezett átalakítások meg sem közelítik az elmúlt 25 év jelentős átalakításait.

2015. július 31. 10:22

A tervezett felsőoktatási átalakítás meg sem közelíti az elmúlt 25 év jelentős átalakításait – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára az M1-en, pénteken. Palkovics László a csütörtökön bejelentett felsőoktatási átalakítással kapcsolatban azt mondta, mindössze „néhány karnak  máshová helyezéséről és egy-két egyetem létrehozásáról van szó”. 

A részletekről szólva elmondta: a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) integrációja nem úgy sikerült, ahogyan tervezték. Mint mondta, „azok az együttműködési hiányosságok, amik kialakultak”, nem kezelhetők máshogyan, csak úgy, ha jelentősen átalakítják az egyetemet. A tervezett változtatások értelmében az NYME soproni erdőmérnöki kara önálló intézményként működne tovább, kibővítve képzését.

Szintén önállóvá válna a szombathelyi Savaria Egyetemi Központ. Az egyetem mosonmagyaróvári mezőgazdasági és élelmiszeripari kara, valamint a győri Apáczai Csere János kar pedig a győri Széchenyi István Egyetem részeként működne tovább.

Palkovics László megjegyezte: Debrecenben, Szegeden és Pécsen kifejezetten jól működik az egyetemek integrációja. Szólt arról is, hogy a budapesti állatorvos-tudományi kar kiválhat a gödöllői Szent István Egyetemből, és önálló egyetemként működhet tovább.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. július 31. 15:49
Nem persze, minden attól lesz jelentős, amire ti azt mondjátok. Szétkúrjátok az oktatást, de ez nem jelentős. Végülis az egész ország lerablásához képest tényleg pitiáner ügy..
csuka
2015. július 31. 13:00
"Palkovics: Nem jelentős a felsőoktatás tervezett átalakítása" "Sajnos. Pedig azt a 100 milliárdot, amit elvontak tőlük, jobb lenne visszaadni. Mármint az ország jövőjének tenne igazán jót." --- Sajnos, a bolsevik bandák (FIDESZ-SZDSZ-MSZP) dúlása után már a felsőoktatás sem jelentős ...
madarasi.abel
2015. július 31. 12:32
"Palkovics: Nem jelentős a felsőoktatás tervezett átalakítása" Sajnos. Pedig azt a 100 milliárdot, amit elvontak tőlük, jobb lenne visszaadni. Mármint az ország jövőjének tenne igazán jót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!