Együttműködési keretmegállapodást írtak alá a V4-ek közszolgálati médiavezetői

2015. június 18. 17:04

Kölcsönös műsorcserét és közös fellépést is lehetővé tevő együttműködési keretmegállapodást írtak alá Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország közszolgálati médiavezetői csütörtökön Pozsonyban. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója képviselte a magyar médiát, aki „különleges megállapodásnak" nevezte az együttműködést.

2015. június 18. 17:04

Kölcsönös műsorcserét és közös fellépést is lehetővé tevő együttműködési keretmegállapodást írtak alá a visegrádi négyek (V4: Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) közszolgálati médiavezetői csütörtökön Pozsonyban.

Az ünnepi ceremónián a magyar közszolgálati médiát Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója képviselte. A megállapodás aláírását a vezérigazgató történelmi pillanatnak nevezte, rámutatva: bár a V4-ek közszolgálati médiája között már 2000 óta léteztek az együttműködésnek különböző formái, de eddig ilyen széles körű megállapodás még nem volt.

„Azért különleges ez a megállapodás (…), mert abban mind a négy ország televíziói és rádiói részt vesznek” – nyilatkozott az MTI-nek Szabó László Zsolt. Elmondta: a keretmegállapodás kölcsönös segítségnyújtásra, műsorcserére és közös fellépésre ad lehetőséget. Utóbbi kapcsán kifejtette: a Közszolgálati Televíziók Európai Szövetségében (EBU) ennek a megállapodásnak az alapján erőteljesebben tudnak majd fellépni, mivel a négy ország intézményei együtt igen jelentős térséget képviselnek.

Az MTVA vezérigazgatója szerint a megállapodás kidolgozása során elsődleges szempont volt az is, hogy a részt vevő országok nézői, hallgatói az eddiginél jobban megismerhessék egymás életét, mai valóságát és múltját. Kérdésre válaszolva elmondta: a partnerintézmények közül egynek sem szánnak kifejezetten kiemelt szerepet, terveik szerint mindegyikkel egyaránt hatékony és gyümölcsöző együttműködést akarnak folytatni.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2015. június 19. 10:44
Jó filmekért kipróbált kormánypropagandát adunk cserébe.
OHM
2015. június 19. 10:43
űber-kontra-fedáksári hazugsággyár-konglomerátum hiányzott már csak nekünk, fasza!
Man dinner
2015. június 18. 22:33
Éreztem én, hogy van valami kibeszélni való, valami megoldandó a V4-ekkel, benne az ún. Szlovákiával. Hát ez volt az!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!