Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Gyurcsány rezsiigazsága: ingyen áram és víz a szegényeknek, fizessenek a medencések!

2015. május 02. 10:14

Gyurcsány Ferenc a Városligetben hirdette meg a DK új programját, ami többek közt arról szól, hogy a nagyon kis víz- és áramfogyasztás legyen ingyenes mindenki számára.

2015. május 02. 10:14

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció május 1-jei városligeti rendezvényén arról beszélt, hogy a DK előrehozott választásokra készül, vagy arra, hogy legkésőbb 2018-ban kormányra kerül. A pártelnök meghirdette Az elfeledett hatmillió ember programja című DK-programot.

Beszédében a volt miniszterelnök rezsiigazságot, azaz ingyen vizet és – a Görögországban kormányzó Szirizához hasonlóan – áramot ígért a kisfogyasztóknak:

„Nem ezt javasoljuk! Rezsiigazságot javaslunk. Azt tudjuk, hogy levegő nélkül nem lehet élni, ugye? Na hálistennek a levegő még ingyen van! Nagyjából ez az utolsó. De egy pohár víz nélkül sem lehet élni! Egy tányér leves nélkül sem lehet élni! Nem lehet sötétben élni!

Azt gondolom, hogy az a tisztességes, hogy az emberi élet minimumához szükséges legalapvetőbb ilyenfajta javakhoz, egy-két köbméter vízhez, egy-kétszer tíz kilowattóra villamosenergiához mindenki, mondom mindenki ingyen juthasson hozzá!

De még mielőtt valaki nagyon örülne, és azt gondolná, hogy elment a józan eszünk, legyen világos: ez valóban nem több, mint egy pohárnyi víz, mint egy leves, mint egy gyors, lavórban történő mosakodás. Hogy emberként élhessen! Aki ennél többet fogyaszt, azt átlagig, az már szépen fizet. Aki ennél még többet fogyaszt, afölött még többet fizet! Aki medencét tölt tele vízzel, az még sokkal többet fizet! Kifizetjük mi együtt összesen ugyanazt a vízdíjat, amit kifizetünk most, csak sávosan fizetjük. Az első picike mennyiségre semmit, aztán többet, aztán többet, aztán többet. És fizessenek legtöbbet azok, akik a leginkább használják ezeket a javakat, és teremtsünk érdekeltséget abban, hogy mindenki egyre kevesebbet fogyasszon. Mert így lesz tisztább és élhetőbb ez a Föld, így használunk kevesebb energiát, és így nem kell kikötni annak sem az áramát, és annak sem a vizét, aki arra sem képes, hogy kifizessen magának egy köbméter vizet vagy égjen egy negyven wattos lámpa nála, vagy esténként bekapcsolja a televíziót.

Tisztességes, szociális összekapaszkodás kell, rezsiigazság kell!”

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2015. május 04. 09:34
Na végre, most már DK-s szavazó leszek, de jó hogy ilyen szép ígéretet kapunk, és még véletlenül sem í g é r g e t é s t !!! :)
áfonya
2015. május 03. 21:14
Remélem lesz tüncizés ,számító gépdobálás köpködés . Gyurcsányí egy pohár vizet 10kw áramot ingyen adna . Kibujt a szög a zsákból a rezsi démon ,lenézte uszított a Fidesz több ezer forintos rezsi csökkentés ellen . Tényleg ferkó jó alá ígért a Fidesz rezsi csökkentésnek.
Morgen
2015. május 03. 20:49
A "nagyon kicsi" víz és áram ingyen azt jelenti, hogy ezt kapja a köznép a nagyon kicsi létpénz mellé. Őböszmesége ezzel letudja népe gondjait. A nagy vizet majd eladja .
választópolgár
2015. május 03. 20:41
gyurcsány már megint trollkodik a közéletben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!