Végleges az elbocsátási lista az MTVA-nál

2015. április 16. 09:34

Végleges az elbocsátási lista az MTVA-nál írja a Világgazdaság. A lap értesülése szerint akár 200–400 millió forintot is elkölthetnek a munkavállalók végkielégítésére. A jelenlegi létszámcsökkentést újabb hullám követheti.

2015. április 16. 09:34

Már tavaly decemberben írtunk arról, miszerint óriási leépítések következnek a közmédiánál, amit aztán januárban be is jelentettek. A csoportos leépítés összesen 177 dolgozót érint. Az érintettekkel már közölték munkaviszonyuk megszüntetését, de a folyamat akár május középéig is eltarthat – írja a vg.hu. A csoportos létszámcsökkentés indoka sokrétű és az érintett munkakörök listája is szerteágazó, tehát a létszámcsökkentés érintheti a műsorgyártásban résztvevőket, és az adminisztrációs feladatokat ellátókat is.

Az elbocsájtások miatt a dolgozóknak végkielégítést kell biztosítani, ami jelentős egyszeri kiadást jelent a közmédiának. A Világgazdaság értesülése szerint ez az összeg akár 200–400 millió forint is lehet. A munkáltató és a munkavállalók között közös megegyezés is született. Akad olyan, aki 6–9 hónapos végkielégítést kap, de van olyan is aki 50 éves munkaviszonnyal rendelkezik. Az MTVA a leépítéseket a gazdasági racionalizálásával, a bérköltségek csökkentésével, valamint a vállalat működtetésével és a munkafolyamatok ésszerűsítésével magyarázta. A lap arról is értesült, hogy az MTVA kompenzálná az akár 30–40 százalékos bércsökkenést is. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója korábban már bejelentette, hogy a mostani leépítést a közeljövőben újabb hullám követi.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2015. április 16. 18:06
A kulturhac (leánykor nevén: kulturkampf) folytatóik ezerrel. Éljen.
komondor
2015. április 16. 17:38
Majd segítenek a stadionokban.
antioxi
2015. április 16. 16:07
Még mindig ennyi zsidó van a közmédiában?!
Fakutya Vigyora
2015. április 16. 14:24
56 után sokan mentek át, tudod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!