Megvette az állam Munkácsy Krisztus Pilátus előtt című képét

2015. február 26. 11:21

Megvásárolta a magyar állam a kanadai Hamilton Galériától Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című alkotását, így újra együtt kerülhet kiállításra a Krisztus-trilógia Debrecenben. A vételárat az MNB Értéktár programja bocsátotta az állam rendelkezésére. A szerződést márciusban írják alá.

2015. február 26. 11:21

A magyar állam megvásárolta a kanadai Hamilton Galériától Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című alkotását, így hamarosan ismét együtt lesz Debrecenben a Krisztus-trilógia – jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Debrecenben.

Balog Zoltán elmondta, hogy a Munkácsy-kép megvásárlását két fontos döntés előzte meg: a Hamilton Galéria igazgatótanácsa hozzájárult az eladáshoz, a Magyar Nemzeti Bank Értéktár programja pedig rendelkezésre bocsátotta a kép vételárát. Hozzátette: a kép megvásárlásáról szóló szerződést március végén írják alá.

A Déri Múzeum Munkácsy termében jelenleg is látható a trilógia két darabja, a Golgota és az Ecce Homo, a harmadik monumentális méretű kép helyét azonban a tavalyi elszállítása óta üresen hagyták.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2015. február 26. 17:54
http://m.168ora.hu/arte/krisztus-pilatus-elott-1751.html Érdemes átfutni. Mert erről van szó. Emiatt böfög most itt is ez az átugró. Igen, a zsidók soha nem csípték Munkácsy Mihályt, egyik legzseniálisabb, legcsodálatosabb festőnket. Ők tudják miért.
alex.leopardi
2015. február 26. 17:48
köszönöm
polnemkor
2015. február 26. 16:56
Ez nagyszerű hír! Együtt lesz a trilógia! Köszönjük!!!
Gépész53
2015. február 26. 14:19
Ennek a kormánynak ez az első normális cselekedete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!