Az EMMI-ben nem kívánatos szó a stadion

2015. február 18. 11:34

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai belső e-mailt kaptak, amelyben azt kérik, hogy a belső és az uniós pályázatok kedvezményezettjeivel folytatott kommunikációban ne használjanak olyan szavakat, mint a stadion, a mélyszegénység, az esélyegyenlőség vagy a terhesség.

2015. február 18. 11:34

A vs.hu megtudta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgozók olyan belső e-mailt kaptak, amelyben hosszan sorolnak olyan szavakat, amelyek „nem használhatók az egymás közötti, illetve a kedvezményezettekkel folytatott kommunikációban”. A kedvezményezettek esetén az uniós pályázatok nyerteseiről van szó.

Olyan szavak használatát kell kerülniük az EMMI dolgozóinak, mint például a szegény, a mélyszegénység, az esélyegyenlőség, a terhes, a fogyatékos, sőt, a stadion. A levél írói alternatív kifejezéseket javasolnak ezek helyett: például a stadion helyett azt, hogy „fedett sportlétesítmény”, vagy a terhesség helyett azt, hogy várandósság.

A minisztérium megerősítette a portálnak, hogy kiküldtek egy ilyen körlevelet. Azt írták: a „levél valóban a minisztérium munkatársainak készült, – s ahogyan ez más cég esetében is teljesen természetes – ez a belső szabályozási és eljárási rend része, segíti az egységesebb, pontosabb mindennapi munkát. Ebben az esetben nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy megfelelő szavakat, kifejezéseket használjanak a munkatársaink a kommunikációban”.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2015. február 18. 14:12
Ilyen ország pedig nincs.
pimepime
2015. február 18. 13:51
Mi több, egyes nőegyedek esetében a járandós kifejezés a helytálló.
ördöngös pepecselés
2015. február 18. 12:30
engem valahogy jobban érdekelne hogy melyek azok a szavak amiket a sajtómanipulátorok naponta kötelezően leírandónak minősítenek nem másért de a sajtót valahogy ártalmasabbnak vélem mint egy minisztériumi csicskást ha manipulációról van szó és az világosan látható hogy a Tóta, Szily, Galamus féle harci ebek ugyanarra a csontra gerjednek falkában
Fahrenheit 451
2015. február 18. 12:17
"Az EMMI-ben nem kívánatos szó a stadion" az adófizető polgárok meg nem a szót, hanem magukat az agyrém luxus stadionokat utálják, meg Orbán vári luxusát, míg szakorcvsi vizsgálatra júliusra jegyezik őket elő..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!