Tüntetést szervez péntekre Várady Zsolt és a MostMi

2015. január 01. 14:55

Az alkotmányozás elleni tüntetés harmadik évfordulójára szervez demonstrációt péntekre a Várady Zsolt által elindított MostMi társadalmi kezdeményezés. A szervezők a Facebookon azt írják: szabad és szolidáris országban akarnak élni.

2015. január 01. 14:55

Péntek este hat órára szervez tüntetést az Operához a MostMi társadalmi kezdeményezés, amelyet Várady Zsolt iWiW-alapító indított el. A demonstráció Facebook-oldalán a szervezők közzétették a felszólalók listáját. Eszerint Várady Zsolton kívül beszédet mond többek között Vágó Gábor – mint magyar állampolgár, Somody Bernadette, az Eötvös Károly Intézet igazgatója, Madarász Csaba részvételi demokrácia-szakértő és Csizi Zsolt, a Város Mindenkié csoport aktivistája.

A szervezők szerint „2014 végére tagadhatatlanná vált, hogy a magyarországi politikai, gazdasági és értelmiségi elit nem rendelkezik azzal a tudással, látással és eréllyel, ami a kiút záloga lehetne”. Azt írják: idén ősszel azonban megtört a társadalmi apátia és „soha nem látott demonstrációs hullám söpört végig az országon”.

„Szeretnénk azt a felszabadító élményt a téli ünnepek után is újra megélni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy sokan és egyre többen vagyunk, akik ki merünk állni, fel merjük emelni a szavunkat a jelenlegi álságos rendszer ellenében, sőt, azt is tudjuk, milyen országban szeretnénk élni helyette: szabad és szolidáris országban” – olvasható a tüntetés Facebook-oldalán.

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. január 02. 13:44
Tüntetés után mehettek vissza a balettba ugrálni, ha már ott vagytok az Operánál!
antioxi
2015. január 02. 13:15
Szerintem: Lepkefing erejűek ezek az 5-15 ezres tüntik, szúnyog csipések a rinocerosz bőrén. Csak arra jók, hogy a nyugati Orbán-ellenes média bemutassa a "hatalmas tömegű" magyar ellenzéki mozgalmat. Magukat, az olvasóikat és a magyarok egy kis csoportját csapják be. Majd, ha 4-600 ezres (ld békemenetek) ellenálló tömeg mozdul meg a kormány ellen, Orbánnak akkor lesz félni valója. Csak akkor, de erre nem fog sor kerülni sok évtizedig. Addig lehet tüntizgetni naponta, hetente, havonta.
írmag
2015. január 02. 12:31
@Dr. Spielmann _szarkupacok_kiikszelve_ = Dr. Matatakakiban. Attól indulsz be? Előtte, vagy utána mosod a kezed? (Anya nem szólt, hogy helyette kellene?) Olyan jó nagy játékos lehetsz!
kitiltott
2015. január 02. 10:53
adja is alájuk a lovat a ballibsi média: http://www.hir24.hu/belfold/2015/01/02/oriastuntetesre-keszul-budapest/ az ország lakosságának 001% százaléka az óriás tüntetés a balfasz firkász szerint arra azért kíváncsi lennék hányszor zárhatja még le a fél várost ez a mikro kissebség.. meddig hiszik még magukról azt hogy többen vannak mint akiket maguk körül látnak..kb 5 éve
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!