Szájer Józsefnek nem tetszik az uniós zászlók kitiltása

2015. január 19. 09:08

Szájer József fideszes európai parlamenti képviselőnek nem tetszik, hogy Kövér László kitiltotta az uniós zászlókat a parlamentből. Az EP-képviselő visszautasította Kövér László azon kijelentéseit, miszerint az Európai Unió a Szovjetunióra emlékezteti.

2015. január 19. 09:08

Szájer József fideszes EP-képviselő nekiment Kövér Lászlónak az ATV Szabad szemmel című műsorában – írja az IndexSzájert arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy a házelnök kitiltotta az uniós zászlókat a parlamentből, mire azt felelte: „a házelnök úr nyilván alaposan megfontolta a döntését, de ez nekem nem különösebben tetszik.”

Az Európai Parlament képviselője visszautasította Kövér azon kijelentéseit is, miszerint az Európai Unió bizonyos értelemben a Szovjetunióra emlékezteti, ezért a jövőben lassan és óvatosan ki kéne hátrálni a szövetségből. Szájer elkötelezett európaiként azt mondta, nem ért egyet ezzel az állítással: „ha a 2008-as világgazdasági válság nem az Európai Unió tagjaként ér minket, Magyarországot padlóra küldte volna a válság. Európa védett meg minket a válság jó néhány súlyos következményétől.

A házelnök nemcsak a Parlament ülésterméből távolíttatta el többször az uniós zászlót, hanem a Képviselői Irodaházról is levetette azokat. A házelnök októberben így nyilatkozott az Echo TV-nek: „nem önmagában az unióhoz és a NATO-hoz csatlakozással, hanem azzal van ma gond, hogy az euroatlanti világ morális értelemben megrendült”.

Kövér László véleménye szerint az EP baloldali képviselői azt gondolják, hogy diktálhatják a magatartásmintákat, és ebben őt Brüsszel Moszkvára emlékezteti: „ha ez az unió jövője, akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogyan kellene ebből szép lassan, óvatosan, de kihátrálni. De azért én meg vagyok győződve arról, hogy ez nem az Európai Unió jövője, ez egy rémálom, amit persze néhányan komolyan gondolnak.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. január 19. 13:42
Az egyik legnagyobb suttyóság volt ez EU-zászlót leszedetni. Olyan igazi barom-magyar tempó.
liberálzöld.
2015. január 19. 11:08
A Szájer csak hallgasson, mert megorrol rá a felcsuti vitrintörpe, aztán hazahívja és kirúgja a pártból. Aztán akkor majd lehet véleményt nyilvánítani.
komondor
2015. január 19. 09:55
Szájer egy undorító alak,de most jól dumált! Ezóta már viktortól is megkaphatta a magáét!
vigyor
2015. január 19. 09:52
Nekem meg tetszett. Mert elkötelezett európai vagyok, akinek nem szükséges az identitásához az, hogy mindenhova uniós zászlók legyenek kifüggesztve. Egy öntudatos EU állampolgár pont tudja, hogy az unió szuverén államokból áll, és a Parlamentjük ennek a szuverenitásnak a jelképe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!