Ózd: börtönnel teremtenének munkahelyet

2015. január 31. 10:28

Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere a lakosság véleményét kéri a kérdésben, pályázzon-e a borsodi város a büntetés-végrehajtásnál egy új, 500 férőhelyes börtön felépítésére. A beruházás 250 új munkahelyet teremt és a börtönökben lévő túlzsúfoltságot is enyhíti.

2015. január 31. 10:28

500 rab befogadására alkalmas börtön számára keres építési telket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, Ózd jobbikos polgármestere pedig rögtön lecsapott a témára, és arról kérdezi a borsodi város lakóit, támogatják-e, hogy Ózd pályázzon erre a lehetőségre. Az Index riportja szerint két okból is megéri Ózdnak és Janiczak Dávidnak a börtön a város határában. Az egyik a 250 új munkahely, a másik pedig a börtön bűnözés-visszatartó ereje.

Janiczak Dávid az Indexnek elmondta: online és szórólapokon folyik a szavazás, melyen a városlakók véleményt mondhatnak az ügyről. Csak akkor állna be az ötlet mögé az ózdi városvezetés, ha egyöntetűen támogatják a helybéliek a börtön megépítését. A polgármester a következő hetekben olyan településeket kíván felkeresni, ahol már működik egy börtön, hogy kiderítse, tényleg teremt-e ennyi munkahelyet egy ilyen intézmény.

Újabb börtönök építésére azért van szükség, mert az eddigiekben túlzsúfoltság van: Tasnádi László rendészeti államtitkár szerint ez a szám jelenleg 141 százalékos.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bispora
2015. január 31. 21:56
Akkor most bispora paradoxonáról. Hogyan lehet az, hogy miközben tudjuk a börtönökben sac/kb 66%-os a cigány fogvatartottak aránya, mely etnikai csoport harminc évente megháromszorozza a létszámát, aközben a magyar börtönférőhelyek száma a második világháború óta stabilan 13 ezer? Más szavakkal: van egy exponenciálisan szaporodó bűnöző réteg és ehhez konstans börtönférőhely volt eddig rendelve. Ezért azt is kérdezhetném: jelenleg hol van a bűnözők jelentős hányada?
Mich
2015. január 31. 12:04
Új börtön... ?! Ilyen sok pénze van a jobbikos polgármesternek - vagy csak a 2019-es választásra kampányol...?
chack
2015. január 31. 11:21
Nem jó az ötlet. A sok látogató családtag miatt jelentősen megnövekedhet a potenciális bűnelkövetők száma.
sersem4
2015. január 31. 11:10
Jo otlet.a varos fele csucsulhet,a masik fele meg orzi oket fizetesert. Tuti biznisz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!