Népszabadság: Brutális leépítés várható közmédiánál

2014. december 17. 12:05

A Népszabadság információi szerint az MTVA kétszáz ember elbocsátására készül. Ez a negyedik nagy leépítés lesz a közmédiánál, miközben költségvetési támogatásuk évről évre nő. Az MTV, az MTI, a Duna TV és a Magyar Rádió összevonásával pedig újabb száz ember távozhat a közmédiától.

2014. december 17. 12:05

80,4 milliárd forintból gazdálkodik jövőre az MTVA, mégis megválik kétszáz munkatársától –adta hírül a Népszabadság. Korábban is lehetett tudni, hogy legalább száz embert elbocsátanak, de a lap szerint ez a szám közelebb lesz a kétszázhoz. A közmédiától 2011 nyarán és őszén 900, 2013-ban pedig 200 embert küldtek el, miközben a költségvetési támogatás évről-évre nő.

A lap szerint többen megkérdőjelezik, hogy a megmaradó 1800 alkalmazott el tudja-e látni az összes feladatot: valószínű, hogy a műsorkészítés egy részét külsős cégeknek szervezi ki. Az MTV, az MTI, a Duna TV és a Magyar Rádió igazi funkcióval nem bíró „csontvázszervezeteinek” összevonásával további száz ember távozhat a közmédiától.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2014. december 25. 23:53
"...abba még senki nem bukott bele, hogy szar a műsor..." Ezt nézőként csak megerősíthetem. Ill. már néző sem nagyon vagyok. Időjárásjelentést nézek. Most a Virtuózokat. Továbbá a Duna Tv-n filmet. (Bár ott is egyre több a vacak.)
sapuh
2014. december 25. 23:53
Ügyesen kiemeltél kettő embert a kétezerből. "Ha a vasárnapi zárva tartás miatt utcára tesznek pénztárosokat,akkor miért kellene aggódni a tévések, rádiósok miatt" - szóval a logikád szerint most már mindenkit mindenhonnan ki lehet rúgni gond nélkül? Internet: a közmédia elég aktívan jelen van a neten. Egy csomó tévéműsort lehet ott nézni, a rádiókat hallgatni, olvasni az MTI vagy a hirado.hu híreit, blogokat olvasni, soroljam még?
puszika
2014. december 25. 23:52
A költséghatékonyság mindenkire vonatkozik! Amúgy meg mosolygom a Népszabót.Amikor ők voltak nem kellően költséghatékonyak/magyarul szarban voltak az év közepén/,ők is azonnal kirúgtak 10 embert!!!! Akkor most hogy is van ez a brutalitás?? Szálka-gerenda szindróma!!!!!!!
qccqccqcc
2014. december 25. 23:52
Könnyben ázok, huh. A Néprabló aggódik a közmédiáért. Kicsit sem skizofrén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!