Megyei autópálya-matrica: elérhetőek lesznek a hatástanulmányok

2014. december 15. 11:55

A kormányszóvivő szerint vannak hatástanulmányok a megyei autópálya-matricákról, amelyeket közzé is fognak tenni. Kurucz Éva arról is beszélt: a kormány évek óta foglalkozik a megyei matricák kérdésével.

2014. december 15. 11:55

A kormány évek óta foglalkozik a megyei matricák kérdésével, vannak hatástanulmányok, és ezek elérhetőek lesznek – mondta el a kormányszóvivő hétfői budapesti tájékoztatóján kérdésre válaszolva. Kurucz Éva emlékeztetett: a kiindulópont a megyei matricák bevezetése, nem a budapesti agglomeráció megadóztatása, a kormány célja a közlekedők helyzetének javítása. Mint mondta, a megyei matricák bevezetésével olcsóbbá válik az autópályák használata helyben, míg a tranzitforgalom többet fizet. 

Arra a kérdésre, hogy a kormány végzett-e egyeztetéseket a bejelentés előtt, a szóvivő azt mondta, az egyeztetések folyamatosak, a hét végén a fuvarozókkal, hétfőn az önkormányzatokkal egyeztetnek, a kormány pedig szerdai ülésén foglalkozik a témával. Kurucz Éva hangsúlyozta: a kormány évek óta foglalkozik a kérdéssel, készültek hatástanulmányok. Egy kérdésre válaszolva közölte, hogy a hatástanulmányok elérhetőek lesznek.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2014. december 15. 15:00
"Megyei autópálya-matrica: elérhetőek lesznek a hatástanulmányok." Persze, amint elkészültek. Vagy ki tudja, lehet hogy ez az ígéret is úgy fog teljesülni, mint az egyéni nyugdíjszámlák ügye.
csuka
2014. december 15. 13:46
A maffia állam működése: "Ezért van szükség ekkora államapparátusra Az egykori kormánytag úgy tapasztalta, hogy politika legfelső szintjén közszájon forog, hogy egy 70-80 tagú kormány (miniszterek, államtitkárok) létrejöttekor, a kormányalakító miniszterelnök csupán 8-10 kormánytagot nevezhet meg, a többit közvetlenül a maffiacsaládokat irányító oligarchák „delegálják”. Megdöbbentő nyíltsággal mesélte el, hogy ahol nagyobb méretű közkassza illetve nagy, még széthordható közvagyon-tömeg van, oda a saját ember mellé "a titkosszolgálatoknál szokásos úgymond tartótisztet is helyeznek". Ezek általában nincsenek alkalmazásban, mégis ők hozzák viszik az információt, sőt olykor kész törvényjavaslatokkal "segítik" a miniszterek munkáját. A „maffiaközpontokban” egész csapatok dolgoznak azon, hogy az adott kör érdekeit belefogalmazzák a törvénytervezetekbe. A „kedves vezető” ezeket aztán kötelező szavazásra bocsátja, és utána mindenki nyomja az igen gombot - árulta el Ángyán lesújtó véleményét a jelenlegi politikai elitről." /alfahir/
Felebarát
2014. december 15. 13:28
a megyei matricákkal nem lenne baj, de hoyg az elkerülőkre is kell matrica, elég sok helyen anyázás lesz...
Felebarát
2014. december 15. 13:27
a képviselőknek meg ingyen lesz, azt meg te fizeted :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!