Gyurcsány: Együttműködésre vagyunk kötelezve

2014. október 06. 18:58

A DK elnöke a baloldalról szólva azt mondta: vagy egymásra találnak és sikeresek lesznek, „vagy még jó néhány cikluson keresztül itt ülhet a nyakunkon Orbán Viktor, ebbe még belegondolni is rossz”.

2014. október 06. 18:58

Akik változást akarnak, azoknak vasárnap el kell menniük szavazni, hogy megmutassák, létezik egy olyan Magyarország, amely végtelenül elégedetlen azzal, ahogyan a dolgok mennek – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke hétfői mosonmagyaróvári fórumán. Gyurcsány Ferenc a „demokratikus ellenzéki erők” összefogásáról úgy nyilatkozott: „vagy egymásra találunk és sikeresek leszünk, vagy még jó néhány cikluson keresztül itt ülhet a nyakunkon Orbán Viktor, ebbe még belegondolni is rossz”. Hozzátette, hogy csak lépésről lépésre lehet visszaszorítani a jelenlegi hatalmat.

Együttműködésre vagyunk kötelezve” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, aki az első két választásra utalva arról beszélt, nem történt politikai fordulat Magyarországon, noha a kormányoldalnak „ügyeskednie, ravaszkodnia kellett”, mert a négy évvel korábbi szabályok szerint elvesztette volna kétharmados többségét.

Az önkormányzati választás esélyeiről szólva Gyurcsány Ferenc arról a várakozásáról beszélt: a nagyobb települések ellenzéki polgármesterei megőrzik posztjukat, a jelenlegi néggyel szemben hét-tíz kerületnek lehet baloldali vezetése, és fél tucat vidéki nagyvárosban is elvesztheti székét a kormánypárti településvezető.

A DK elnöke szerint ma nem részletkérdésekről folyik a vita, hanem arról, hogy az ország inkább Azerbajdzsánhoz fog hasonlítani vagy Ausztriához, hozzátéve, hogy „Magyarországon meteorológiai és politikai értelemben is az uralkodó széljárás nyugati”.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2014. október 07. 08:09
A Kun Béla-fél demokrata párt alakulóban. A kígyófészek melege sok mindenkinek bejön...
peterd127
2014. október 06. 20:44
végülis a megélhetési kényszert kötelességként is lehet értelmezni:)
kuwiq
2014. október 06. 20:34
ehhez képest ma elég jól sikerült beszólni a tóbiás elvtársnak meg valamiért a velez elvtárs is a bíróságrga jár az ún bajai videóhoz meg a dk-nak semmi köze nem volt, csak a szereplők voltak dk tagok, de persze már nem azok
Gombóc XVI. Artúr
2014. október 06. 20:25
Böszme pedig már azt is tudja, hogy kinek kell majd vezetnie a Nagy Összeborulást...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!