Az RTL és a TV2 miatt módosítják a médiatörvényt

2014. szeptember 12. 15:34

Módosítja a médiatörvényt a kormány, hogy az az RTL Klub és a TV2 továbbra se kérhessen pénzt a kábelszolgáltatóktól.

2014. szeptember 12. 15:34

Továbbra sem kérhet pénzt januártól az RTL Klub és a TV2 a tartalomterjesztésért a kábeltévé-szolgáltatóktól – az erről szóló módosító javaslatot a kormány pénteken terjesztette az Országgyűlés elé. Kurucz Éva kormányszóvivő pénteken azt közölte: a két országos televízió már évek óta tervezi, hogy a digitális átállás után pénzt kér a műsorterjesztésért, így januártól több száz forinttal növelték volna a családok terheit.

A közleményben az áll: a kormány célja, hogy megóvja a lakosságot a kereskedelmi tévék előfizetői díjának emelkedésétől, ezért a médiatörvény módosítására tesz javaslatot. A módosítás elfogadása azt jelenti, hogy a tévécsatornák a médiaszolgáltatásáért programdíjat, műsordíjat nem kérhetnek, ezáltal januártól sem az előfizetési díjak, sem a lakosság terhei nem fognak emelkedni – tették hozzá.

A hvg.hu arról ír: a tiltás valószínűleg csak átmeneti lesz, után pedig a kormány szabja majd meg, mennyi pénzt kérhet a két nagy kereskedelmi csatorna a szolgáltatóktól. 

A kisebb kábelcsatornák – amelyek számba évről évre növekszik – is jó részt a kábelszolgáltatóktól szedett díjakból élnek, a két kereskedelmi csatornának ez eddig tiltva volt, és most úgy néz ki, hogy ez után is tiltva lesz, miközben egyre inkább zsugorodik a reklámtorta.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
poppy flower
2014. szeptember 23. 23:53
Minek a TV? A fajtádnak elég a Tóra, és Orbán összes beszéde. Talán Zoltai néhány gondolta még hiányzik, de azt is bepótolhatod..:)))))))))))))
Bazooka454
2014. szeptember 16. 13:53
Olyan ez a törvény mint a sziklaszilárd alkotmány , akarom mondani alaptörvény 1-2-3-4-5.
blaupanter
2014. szeptember 16. 13:53
Lehetnel kisse igenyesebb is.Nem mintha az altalad emlitett adok rossz musorokat sugaroznanak,de vannak pl.a digi world,digi life ,viasat history ect.ect. mely musorok egyaltalan nem artalmasak, sot Igen is Tanulsagos esemenyeket mutatnak be.Ne vedd rossz neven ,de ezekbol is tanulhat az ember,kicsi es nagy egyarant.Amint irod ezek a ket szennyado,plussz atv. felejthetok,de orokkke.
Incevince
2014. szeptember 16. 03:07
majd a csoroknak marad a m1 oszt szia obersovszky fidesz nyaligátor tvje a szartoé nem való moslék ne hogy a sok szegény lássa az rtl en mit csinálnak orsos csaló lopó levevő fidesz mafyar népellenes ganajászói. a közmunkás az meg fideszre szavazon a kegyelem 47 ezrért ha meg hal szoci temetést kap
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!