Giró-Szász visszatért a tanácsadó cégéhez

2014. augusztus 26. 16:03

Visszatért korábbi tanácsadó cégéhez, a kormányzatnak és a Fidesz-frakciónak is dolgozó Strategopolis Kft.-hez a kormányszóvivői posztról leköszönt Giró-Szász András – írja a Napi.hu.

2014. augusztus 26. 16:03

Visszatért 2006-ban alapított tanácsadó cégéhez, a Strategopolis Kft.-hez Giró-Szász András, az előző Orbán-kormány szóvivője a Napi.hu szerint - ezen a poszton idén júniusban váltotta a HírTv-s Kurucz Éva.

Giró-Szász a stratégiai elemző és kommunikációs tanácsadó cég egyik alapítója és ügyvezető igazgatója volt 2011 szeptemberéig, szóvivői kinevezéséig. A Céginfo.hu adatai szerint Giró-Szász 2014. június 18-tól többségi (több mint 50 százalékos) tulajdonosa a kormányzatnak is dolgozó Strategopolis Kft.-nak, míg az ügyvezetői széket továbbra is Várkonyi Gáspár foglalja el. Várkonyi többségiből így kisebbségi tulajdonos lett a harmadik üzletrész-tulajdonos, Molnár Norbert mellett. Várkonyi 2013 júliusáig a Századvég Gazdaságkutató Zrt. gazdasági igazgatója is volt, míg Molnár a Századvég Gazdaságkutató gazdasági ügyintézője.

A Strategopolis a Századvég Gazdaságkutató és a Századvég Alapítvány konzorciumot alkotva 2011-tól 2014 végéig összesen nettó 3,723 milliárd forintért (plusz 27 százalék áfa) készít kutatásokat, tanulmányokat és ad szakpolitikai tanácsokat a kormányzatnak. Ezen kívül rendszeresen kap megbízást a parlamenti Fidesz-frakciótól (idén áprilisban nettó 9,8 milliós megrendelést kapott két tanulmány elkészítésére), dolgozik például Kaposvár önkormányzatának, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek és az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

Februárban az Átlátszó.hu blogja írt arról, hogy a Strategopolis januártól évi nettó 42 millió forintért készít híreket az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA), amit magánrádióknak értékesítenek. A közszolgálati médiumokat irányító MTVA később közleményben reagált, amiben azt írta, hogy a külső cég nem gyártja a híreket, hanem válogat az MTI által kiadott hírekből, s ezt a válogatott híranyagot értékesítik a 27 országos rádióállomásnak.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. augusztus 26. 17:53
Ez a mikulás kiknek osztogat tanácsot és miféléket?
VakzKommondor
2014. augusztus 26. 17:49
Milyen hasznos cégek, remélem nem extraprofitért dolgoznak!!
luga
2014. augusztus 26. 17:46
Pedig Mária Zita, vagy Lengyel László tanácsait kellene a kormánynak megfogadni....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!