Mindenképpen megvenné a Munkácsy-képet az állam

2014. július 11. 11:27

Kósa Lajos szerint bár most visszakerül Kanadába Munkácsy Krisztus Pilátus előtt című képe, de nyáron véglegesen megvásárolnák.

2014. július 11. 11:27

Nem tettek le Munkácsy Krisztus Pilátus előtt című képének a megvásárlásáról, de annak meg kell teremteni a jogszabályi hátterét – közölte Debrecen polgármestere pénteken sajtótájékoztatón. Kósa Lajos bejelentette: most ugyan visszaszállítják a képet a kanadai Hamilton galériába, de nyáron szeretnék véglegesen megvásárolni, aminek az anyagi fedezete rendelkezésre áll a Magyar Nemzeti Bank értéktár programja keretében.

Kósa Lajos arra kéri a kormányt, hogy a trilógia másik darabját, a Golgotát is vásárolja meg Pákh Imre amerikai-magyar műgyűjtőtől. A harmadik alkotás, az Ecce Homo már magyar állami tulajdonban van.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. július 11. 19:09
A vásárláshoz jogszabályi háttér kell? Pénz kell ahhoz, nem jogszabály. Jogszabályért egy kiló kenyeret sem adnak a boltban.
=nessuno=
2014. július 11. 15:31
El kell kobozni, nem cicózni. báró Hatvany Lajos mit kapott a képeiért?
tóth mária
2014. július 11. 14:39
Májkrém: tőled jobbat nem is vártam! gyenge vagy mint az őszi légy!
Apáczai
2014. július 11. 13:34
Mindenképpen megvenné a Munkácsy-képet az állam Ettől kap vérszemet a másik fél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!