Magyarul beszélő nőkkel kötözködött a szlovák elnöki hivatal osztályvezetője

2014. május 21. 17:52

Darius Rusnák, a szlovák elnöki hivatal osztályvezetője kiabálva hordott le két magyar nőt, amiért magyarul beszélgettek egy pozsonyi bárban. Két férfi a védelmükre kelt, verekedés lett belőle. A rendőrség hivatalból eljárást indított garázdaság miatt, Rusnák tagadja az esetet.

2014. május 21. 17:52

Dárius Rusnák, korábbi hokilegenda, jelenleg a szlovák elnöki hivatal osztályvezetője kiabálva hordott le két magyar nőt hétfő este, amiért magyarul beszélgettek egy pozsonyi bárban – írja az Új Szó.

Magyarul beszélgettünk, a szomszéd asztalnál ülő két idősebb férfi egyike angolul megkérdezte, milyen nyelven beszélünk. Mondtuk, hogy magyarul, majd ő visszakérdezett angolul, hogy miért, mire illedelmesen válaszoltunk, hogy itt élünk és magyarok vagyunk. Ekkor kezdett szlovákul kiabálni, hogy azonnal hagyjuk abba, mert őt ez irritálja, beszéljünk szlovákul, majd elkezdett káromkodni, s lehordott minket mindennek” – foglalta össze az érintett nők egyike az Új Szónak, neve elhallgatását kérve.

Két szlovák férfi a nők védelmére kelt, a szóváltásból verekedés lett. A kiérkező rendőrök a nők elmondása szerint nagyon udvariasak voltak, és miután senki nem tett feljelentést, hivatalból indítottak eljárást garázdaság miatt, amiért akár három évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Az Új Szó értesülései szerint Rusnák az eset után vallomást tett a rendőrségen, a portálnak azonban azt nyilatkozta: „Idehallgasson, én végképp nem tudom, miről beszél. Sehol nem voltam tegnap, úristen, miről beszél. Jó?

A köztársasági elnök szóvivője viszont megerősítette, hogy az eset úgy történt, ahogy azt a szemtanúk állították. „Az államfői iroda senkinek, még saját alkalmazottjának ilyen viselkedésével sem azonosulhat. Még ha az incidensre munkaidőn kívül került is sor, ilyen magatartás elfogadhatatlan számunkra. Fontosnak tartjuk, hogy az ügyet rendesen kivizsgálják, mert ez a fajta viselkedés Rusnákra nem jellemző. Ha igazolják Rusnák bűnösségét, akkor az államfő irodája levonja a következtetéseket” – mondta az Új Szónak Marek Trubač. A portál hozzáteszi: mivel néhány héten belül beiktatják az új államfőt, a hivatal személyzetét lecserélik, így Rusnáknak egyébként is nemsokára megszűnik a munkaviszonya.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. május 22. 13:31
ilyenek ezek az "ottsemvoltak". Gondolom, az EU emberjogi aktivistái legyintenek egy nagyot. A megtámadottak csak magyarok voltak. G. Kinga néne meg nem hallja a hírt, mert Tavares pajtással van elfoglalva.
magnamater
2014. május 22. 13:21
A budai nyúlfarkfű arasznyi, apró növényke, nem nagyobb, mint a nyuszi farka, nevezetessége: kék a kalásza.E hitvány füvecske Orbánék szemébe többet ér,mint a határon túli magyarok összessége: veszélyeztetett faj, törvény védi a kipusztulástól, ám, a magyarok, kik odaát végveszélyben vannak,üthetőek, verhetőek, elüldözhetőek - érdekükben magyar politikus szót nem emelne. Helyzetük javítására csak egy a remény: jobbikos képviselőket az EU-ba! Nem kell a rágalmaknak hinni. jobbikosokra kell majd szavazni!
Wendriner
2014. május 22. 12:04
" Sehol nem voltam tegnap, úristen, miről beszél." Ott sem volt, mint bajnau.
mantelman
2014. május 21. 23:02
Pitiáner gazember - nőkkel kötözködik. Egyébként a magyar nők a nevüket sem használhatják a szlovákoknál, ahogy én tudom. Ha valakit pl. Tóth Évának hívnak, akkor az Eva Tothova nevet kényszerül használni. Kibaszott európai emberi jogok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!