Az uniós csatlakozás ünneplése helyett Malina Hedvigért tüntet Csáky

2014. április 27. 12:17

Lemondta az ország európai uniós csatlakozásának 10. évfordulójára rendezett pozsonyi ünnepségen való részvételt Csáky Pál, aki annak idején a szlovák kormány európai ügyekért, emberi jogokért és kisebbségekért felelős miniszterelnök-helyettese volt. Ehelyett a Malina Hedvig melletti, az ünnepség idejére tervezett tüntetésen vesz részt.

2014. április 27. 12:17

Csáky Pál, aki az ország EU-csatlakozásakor a szlovák kormány európai ügyekért, emberi jogokért és kisebbségekért felelős miniszterelnök-helyettese volt, lemondta részvételét a csatlakozás 10. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. Helyette ugyanabban az időben a Malina Hedvig melletti tüntetésen vesz részt.

A tüntetést a „szlovákiai igazságszolgáltatásban uralkodó állapotok elleni tiltakozásul szervezték magyar és szlovák civil szervezetek és pártok. Malina Hedviget hamis tanúzással vádolja a szlovák ügyészség, amiért azt állítja: azért verték meg az utcán 2006-ban, mert magyarul beszélt.

Csáky Pál döntésével kapcsolatban azt mondta: 2002 és 2006 között életem négy évét arra tettem fel, hogy Szlovákia tisztességesen, egyenjogú országként léphessen be az Európai Unióba, most viszont csalódott vagyok amiatt, hogy milyen irányba halad néhány fontos dolog Szlovákiában. Rámutatott: mivel mindig is felháborítónak és elfogadhatatlannak tartotta a Zsák Malina Hedviggel történteket, most úgy érzi, nem ünnepelhet a jelenlegi kormány képviselőivel, míg barátai ezen ország hatóságainak perverz praktikái ellen tiltakoznak.

Nem lehet kérdéses, hogy a tiltakozók oldalán van a helyem” – szögezte le Csáky Pál, hozzátéve, sajnálja, hogy úgy alakult a helyzet, hogy ilyen lépésre kellett elszánnia magát.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1234
2014. április 27. 23:03
Csáky ott aszisztált odadobott koncokért a szlovákoknak 12 évi kormánytagsággal 2006-ig, miért nem ért el semmit?! Mi a francot csinált ott?? Csáky, ugyanúgy mint Bugár a sikertelen felvidéki magyar politikai képviselet szimbóluma, rég el kellett volna hordani a szűrét ennyi év utáni nulla eredmény után. Egy tehetségtelen megélhetési politikus.
Finale
2014. április 27. 14:49
" 2012-ben az EU kapta a Nobel-békedíjat, amiért előmozdította Európában a békét, a megbékélést, a demokráciát és az emberi jogokat " Nevetseges ...
Antigoné
2014. április 27. 12:41
Nagyon helyes. Bugár Béla hol teszi tiszteletét ugyanakkor?
packó_
2014. április 27. 12:39
Minden tiszteletem Csáky úré!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!