Gyurcsány Ferenc: Igen, igen! 2006-ban átkozottul igazunk volt!

2014. március 19. 07:05

A DK elnöke a SYMA-csarnokban mondott szenvedélyes beszédében kijelentette, hogy áprilistól Mesterházy Attilának hívják majd az ország miniszterelnökét.

2014. március 19. 07:05

Az áprilisi választáson nem elegendő csak behúzni egy ikszet, a választóknak arról is számvetést kell készíteniük, hogy hajlandók-e megküzdeni a jólét és lehetőség világáért - mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) keddi, a budapesti SYMA-csarnokban tartott kampányrendezvényén. A DK elnöke úgy fogalmazott: arra biztat mindenkit, hogy akarjon küzdeni, mert az ország boldogságát nem fogják ajándékként odaadni, „mintha egy karácsonyfa alá kapnánk valamilyenfajta becsomagolt ezüstdobozba”.

A volt miniszterelnök kijelentette, hogy az ország „felnőttséget” kíván, a felnőttek pedig tudják, hogy a tartós siker receptje a közös, felelős munka. Arra kérte a jelenlévőket, hogy merjék az országot saját képükre formálni, „ne adják oda albérletbe se Orbánnak, se másnak, se nekünk”. De ahhoz, hogy ezt megtegyék, első lépésként „küldjék a történelem poklára ezt a hatalmat, amely tönkretesz bennünket, tönkreteszi a nemzetét és oda vezet bennünket, ahonnan nincsen visszaút, nincsen felemelkedés, nincsen jólét, nincsen szabadság, nincsen boldogság. Nincs magyar jövő arra, amerre ezek visznek bennünket” – jelentette ki a mostani kormányoldalra utalva.

„Igen, igen!” – idézte a szocialisták egykori kampányjelszavát a 2006-os választásokra visszautaló politikus, azzal folytatva: nem változott a régi jelszó, polgári szabad világot akarnak. Arra is kitért, hogy azóta sokan elbizonytalanodtak, és feltették maguknak a kérdést, hogy jó úton jártak-e. Nekik azt üzente: „átkozottul igazunk volt”. Hozzátette: az embert időnként padlóra küldik, de ilyenkor az minősíti, hogy feláll-e.

A magyarok, ha lehetőségük volt rá, mindig Nyugatra mentek, Magyarországon nemcsak a meteorológiai, hanem a történelmi szél is nyugatról fúj. Egy rossz meteorológusa van az országnak, aki a szeleket nem Nyugatról várja, hanem Keletről. „Orbánnak hívják ezt a szélhámost” – folytatta.

Az áprilisi választás nemcsak arról fog szólni, hogyan hívják a következő miniszterelnököt – mondta, hozzátéve, hogy „Mesterházy Attilának fogják hívni”. Szavai szerint most a szocialisták elnökének vezetésével egy a korábbiaknál nehezebb csatába indulnak, mert arra akarják rávenni az embereket, hogy ne akarjanak visszafordulni. Nincsen más lehetőség, mint beteljesíteni az István kora óta tartó történelmi küldetést, és lehorgonyozni a kompországot a Nyugat partjainál – jelentette ki. Gyurcsány Ferenc azt mondta: „vagy ez a sorsunk, vagy a pusztulás, Nyugat az élet, Kelet a zuhanás”. A kormányváltók repülni akarnak Magyarországgal egy nyugodtabb, szebb, tisztességesebb világba – mondta.

A DK elnöke kijelentette: nincsen kétsége afelől, hogy a választáson szűk többséggel, de győzni fognak. A kormányváltók és a velük tartók nehéz útra vállalkoznak, és Mesterházy Attilának is nehéz dolga lesz, de meg fog tudni küzdeni a feladatával –hangsúlyozta. A jobboldaliaknak, konzervatívoknak üzenve azt mondta, nem az ő ellenükben akarnak győzni, és nem gondolják, hogy ez az ország nem az ő hazájuk.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. március 20. 04:03
Játszunk el a gondolattal, nyert a baloldal, szegfű zápor a hazán, stb. A mámor eltart 100 napig, volt már rá példa (D-209), utána keresik az új arcot, mert mikor már üres a kassza, már mindenkit leváltottak mindenhonnan, akkor a Feri megpuccsolhatja a házmesterházit is. Két év, és jöhet az IMF-EB-WorldBank mentőcsomag, meg a vadi új izraeli vízágyúk, gumilövedékek... Most én is mondom, Szebb Jövöt!
Mucius Scaevola
2014. március 19. 20:51
Körülbelül ennek a "beszédnek" olyan hatása volt rám, mint amikor egy pszichopata pedofil állat gyerekgyilkos cukros bácsi mézesmázos beszédet mond arról a hallgatóságnak, mennyire szereti a gyerekeket.
Mucius Scaevola
2014. március 19. 20:46
Ordibáló elmebeteg. Lipótban a helye.
szabadhajdu
2014. március 19. 19:17
Rohammentőt, de gyorsan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!