Index: Csúszik a pesti villamostender

2014. január 21. 10:02

A BKK második döntését is megtámadta a Ganz-Skoda Zrt., így tovább csúszhat a közbeszerzés – írja az Index. A cseh cég olcsóbban szállítana, de a BKK szerint offshore-hátterű, így kizárták. 431 napja nincs döntés az ügyben.

2014. január 21. 10:02

A Ganz-Skoda Zrt. pénteken megtámadta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) második döntését is a 27 milliárd forintos villamostender győzteséről, így a közbeszerzési eljárás tovább húzódik 45 nappal – írta kedden az Index, amelynek összesítése szerint a pályáztatás ideje így már 431 napnál jár.

A portál emlékeztetett: a BKK december 30-án végleges döntést hozott a budapesti alacsonypadlós villamosok beszerzéséről: a cseheket ismét kizárták, többek között mert a vállalatot offshore hátterű cégnek minősítették. A Skodának január 17-éig volt lehetősége újra megtámadni a döntést a Közbeszerzési Döntőbizottságnál (KDB), amit az utolsó napon meg is tett. Az eljárás így húzódik: újabb 45 napot kell várni, míg kiderül, hogy a KDB helyt ad-e a kérelemnek, mint azt tette októberben.

Akkor a KDB megsemmisítette a BKK korábbi döntését, ami szerint a spanyol CAF nyerte a versenyt és újabb értékelésre szólította fel a budapesti közlekedési céget, amit egymillió forintra meg is bírságolt. Az index felidézte: ez az értékelési folyamat zárult le változatlan eredménnyel december 30-án.

A portál szerint az elhúzódás azért is okoz gondot, mert a villamosokat valószínűleg már nem tudják leszállítani a 2015. év végi határidőig, ezért elvész az uniós támogatás egy része. Az elveszett támogatás helyett az új, 2014-2020 közötti uniós költségvetésből érkezhet forrás, a kiesett támogatás felhasználására pedig más projektek jelentkeznek.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. január 21. 12:16
Majd a felcsuti polgármester megcsinálja: http://index.hu/gazdasag/2014/01/20/milliardos_kozbeszerzest_nyert_a_felcsuti_polgarmester/
Fici7
2014. január 21. 12:08
Miskolcon nem volt offshore cég? De finnyás lett valaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!