Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gáncsolja az ételosztásokat a Fővárosi Önkormányzat

2014. január 15. 15:09

Több ételosztásra vonatkozó kérelemről sem döntött a közterület-használati bizottság, a főpolgármester-helyettes előterjesztései szerint ugyanis azokról vezetői szinten kell dönteni.

2014. január 15. 15:09

Az ételosztáshoz is szükséges területfoglalási engedély, az utóbbi időben azonban a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottsága több civil szervezetnek sem engedélyezte, hogy ételosztást tartson Budapest frekventált helyein – írja az Index

A közterület-használati bizottság legutóbbi, december 18-ai ülésén hat ételosztásra kértek engedélyt, de azok közül is csak egyet, azt is csak részlegesen engedélyeztek. A többi esetben elnapolták a döntést, ami ugye a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem oszthatnak ételt a civil szervezetek. Az elnapolásokat György István, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes terjesztette elő, az indoklás pedig az volt, hogy „a közterületi ételosztások kérdése vezetői szinten eldöntendő″.

Az Index szerint az indoklás új, maga az elnapolás viszont nem, ez történt ugyanis a bizottság november 6-i ülésén is. Ott végül nem utasították el teljesen az ételosztást, pusztán azzal a megjegyzéssel napolták el a kérelmeket, hogy „más helyszín  nem belvárosi  javasolt. A portál úgy tudja, a civileknek már jelezték egy ideje, hogy keressenek más helyeket az ételosztásra, mert a fővárosi vezetésnek nem tetszik, hogy azt frekventált helyeken teszik.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2014. január 15. 19:55
Mi mehet itt. :))) A sajátomon kívül eddig egy hozzászólást sem látok, pedig már 23-on van a számláló. :))) Nagyon jó ez a mandiner, hogy így ki lehet takarítani a környezetemből a szemetet. :)
USsange
2014. január 15. 19:53
Az ilyen évi egyszeri, kétszeri ételosztás semmire nem jó. Nem oldja meg a problémát. Legfeljebb konzerválja azt.
basatu
2014. január 15. 18:39
Államilag üldözik a hajléktalanokat az éhezőket,most meg már azokat is üldözik akik ételt és egyebeket adnak az éhezőknek,mocskpos komcsi-náci banda! Ősz óta már 59-en haltak fagyhalált,mi lesz ha még hidegebb lesz az idő? Szerintem az ENSZ-hez kell fordulni ezek miatt a nácik miatt!
kjkj945
2014. január 15. 16:33
""mert a fővárosi vezetésnek nem tetszik, hogy azt frekventált helyeken teszik."" Pl Klauzál tér, ahova nem is kérnek engedélyt csak osztják a kaját!! Na kik is???? Ja nekik szabad!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!