A paksi erőmű orosz bővítése ellen tüntetett az LMP

2014. január 25. 22:37

Szél Bernadett szerint nem lehet egyszerre a nukleáris és a zöld energiák útját járni, Orbán Viktor pedig „nem űzhet csúfot az országból”. Az osztrák zöldeket képviselő Mathias Köchl arról beszélt, hogy Ausztriában is épült atomerőmű, ám egy népszavazás miatt azt sosem üzemelték be.

2014. január 25. 22:37

Szombat este a paksi erőmű bővítéséről született orosz-magyar megállapodás ellen tüntetett az LMP Budapesten, a József Nádor téren. A demonstráción beszédet mondó Szél Bernadett, a párt társelnöke szerint Orbán Viktor a paksi erőmű bővítéséről hozott döntésével „minden magyar emberen átgázolt”, mert erről kötelessége lett volna egyeztetni a parlamenttel és a társadalommal. A miniszterelnök „nem űzhet csúfot az országból” – mondta.

Szél arról is beszélt, hogy beleszólást követelnek azokba a döntésekbe, amelyek nemcsak a ma élőket érintik, hanem gyermekeiket és unokáikat is. Az LMP számára döntő, hogy milyen lesz Magyarország energiapolitikai rendszere, mert a XXI. században nem lehet egyszerre két úton járni, a nukleáris és a zöld energia nem tud egymás mellett békében fejlődni.

A rendezvény vendége volt Mathias Köchl osztrák zöldpárti parlamenti képviselő, aki arról beszélt, hogy az embereknek meg kell adni a lehetőséget, hogy szabadon dönthessenek, milyen energiát akarnak használni. A megújuló energia mellett felszólaló osztrák politikus azt is hangsúlyozta, hogy habár korábban Ausztriában is épült atomerőmű, de egy népszavazást követően azt sosem üzemelték be.

A rendezvényen körülbelül 100-200-an gyűltek össze, többen fáklyákat, illetve táblákat tartottak. A táblákon „Magyarország eladva és eladósítva”, valamint „Nem leszünk orosz atomgyarmat!” feliratok voltak olvashatóak.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2014. január 26. 16:10
Mathias Köchl osztrák zöldpárti parlamenti képviselő és Sz. Berni jó lenne ha eljönnének az osztrák-magyar határra és megnéznék mennyi szemetet hordanak át hozzánk és esetleg össze is szedhetnék. Amúgy igencsak kiváncsi valék hogyan tudná kiváltani kb. 8-10 év alatt megújuló energiával a paksi 40 %-ot. Bős-Nagymaros kilőve, szalmaerőmű kilőve, naperőmű kilőve, szélerűmű kilőve, biomassza kilőve.
hátakkor
2014. január 26. 15:46
Szél Berninek van napeleme, napkollektora, szélgépe az ellátásához? A saját pénzéből. Nem a mienkéből. Megéri? Vagy miért nincs?
kuwiq
2014. január 26. 11:40
Na, mondjon egy olcsó és fenntartható energiaforrást! A szél- és a napenergia hasznosítás is 1. marha drága, egyenőre lassan megtérülő befektetést igényel, még a kiemelt támogatások mellett is 8-10 év 2. mindkettő időjárásfüggő, szarik a fogasztói igényekre - akkor kell az áram a világításra, amikor sötét van, ha netán nem fúj a szél, akkor is szükség van áramra.
galamb
2014. január 26. 11:00
Madarat tolláról, LMP-t barátjáról ! http://lmv.hu/files/DSC_2085-68guy_0.jpg http://aktionsgruppe-ndh.info/wp-content/uploads/2013/08/P%C3%A4dophil_innen-300x298-290x160.png
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!