Magyarország kiáll a GMO-mentességért

2013. december 04. 15:48

Hazánk továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az EU-ban tapasztalható engedékeny hozzáállás ellenére az egyes tagállamoknak legyen lehetőségük eldönteni, engedélyezik-e a génmódosított növények köztermesztésbe való bevonását.

2013. december 04. 15:48

Az Európai Unióban tapasztalható engedékeny hozzáállás ellenére Magyarország továbbra is ragaszkodik a GMO-mentes stratégia fenntartásához – mondta Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára szerdán, a Roadshow a GMO-mentes mezőgazdaságért című előadássorozat utolsóelőtti, szekszárdi állomásán.

Szeretnék elérni, hogy az EU-tagállamoknak legyen lehetőségük eldönteni, hogy beengedjék országaikba a génmódosított növényeket, engedélyezzék azok köztermesztésbe való bevonását, hangsúlyozta az államtitkár. Emlékeztetett, hogy Magyarországon szigorú géntörvény van érvényben, amelyet a közép- és kelet-európai országok között elsőként fogadtak el 1998-ban, és az a 2012-es módosítással még szigorúbbá vált.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grimpic
2013. december 05. 08:14
Ugye azt mondják, hogy ha az éhezőnek segíteni akarsz, ne halat adj neki, hanem tanítsd meg halászni. Na ezzel pont azt akarják megakadályozni, hogy önállóan halász eszközöket állíts elő. Amíg a nemzetközi jog támogatja azt az abszurd lehetőséget, hogy a módosított génszakaszokat le lehet védetni, tűzzel-vassal harcolni kell ellene. Mert nem szól másról, csak a monopólium megszerzéséről az élelmezésben.
grimpic
2013. december 05. 08:02
Majd akkor fogom támogatni a GMO-t, ha minden ország Magyarországtól fogja vásárolni a szaporítóanyagot.
ottapont
2013. december 04. 20:06
Ez egy nagyon fontos kérdés amiben valóban nem szabad engedni. Sajnos az ellenérdekelt gigacégek hatalma és befolyása óriási. Nemcsak harmadik világbeli országok politikusait, vezetőit sikerült megnyerjék az ügyüknek, hanem az USA és Kanada vezető politikusait is. http://www.youtube.com/watch?v=-sCIehUewUI Olyan híres tudósok szólalnak fel a GMO ellen, egzisztenciájukat is kockáztatva ezzel, mint David Szuzuki. http://www.youtube.com/watch?v=9hjy-CJlzbM
Zsolt75
2013. december 04. 20:00
Oszt' ha véletlenül elnyeli a föld a Monsantót, következő évben ültethetünk tengerimalacot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!