Az előzetes becslésnél is jobbak a GDP-adatok

2013. december 04. 09:24

A KSH részletes adatai szerint 1,8 százalékkal nőtt a GDP a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 1,6 százalékkal, az előző negyedévhez képest pedig 0,9 százalékkal volt magasabb a GDP. Az első becslések egy-egy tized százalékkal kisebb GDP-növekedést jeleztek a mostani részletes adatoknál.

2013. december 04. 09:24

A bruttó hazai termék (GDP) 1,8 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, és 0,9 százalékkal nőtt az előző negyedévhez viszonyítva a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint – közölte a Központi Statisztikai Hivatal a részletes adatokat szerdán.

A GDP 1,6 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az előző évhez képest a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint.

A most közölt számok a novemberi első becslésnél egy tized százalékponttal jobbak lettek, akkor éves alapon a GDP 1,7 százalékos, míg negyedéves összevetésben 0,8 százalékos növekedést jeleztek előre.

Pozsonyi Pál, a KSH főosztályvezetője az adatokat ismertetve elmondta: a mezőgazdaság a vártnál jobb teljesítményt ért el. Az előző negyedévhez képest a feldolgozóipar több ágazata, az építőipar és a szolgáltatások területén mutattak ki növekedést.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. december 04. 16:31
Micsoda fantasztikus adatok.Mindez igazolja hogy a fityesz jó úton halad!!!!A narancsagyúak meg beszopják hogy ez valami fenomenális siker(majdem minden európai országban növekedés van,10 ben magasabb mint itt.)Egy darabig még a szar életszínvonal ellenére is beveszik ezt a faszságot az egyszerű emberek,de amikor majd már nem eszik húst egyszer se talán elkezd gondolkozni.DE az már a jövő évi választások után lesz.Eközben 15 hellyel estünk vissza a fidesz alatt a vásárlóképességi listán,300 Ft fölött van az euró,százezrek vannak külföldön,a többi meg közmunkán,a rezsicsökkentéstől nem lett kevesebb a fizetésképtelenek aránya stb.Köszönjük Viktor!Örökké a híveid maradunk!Csak a fideszt akarjuk az idők végezetéig!!
RobertG
2013. december 04. 15:58
A stadion építés is építés, de igaz ara nem adnak se sört se cigit csak munkahelyet generál es maradandó – ezek a szemet Fideszesek a jövő nemzedéknek építenek (szemtelen bagázs ahelyett hogy segélyt adna)
RobertG
2013. december 04. 15:47
Amikor Franciaország, Spanyolország, Portugália, retteg hogy Görögök sorsara ne jusson akkor Magyarország GDP-je nő es erre azt mondjak hogy nem jo. Hat mi lenne jó? Biztos a csőd, mert az a legjobb ha nem a bal oldal vezet. Inkább egy kis fincsi balos csőd mint egy jobbos felemelkedés. Ezt az elméletet meg Murphy sem találta volna ki jobban.
6qwasyx
2013. december 04. 14:42
Én már érzem, ahogy hasítunk. Aprófát a sufniban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!