Ezer munkahelyet hoz létre Miskolcon a Takata

2013. november 15. 17:59

A japán járműipari beszállító vállalat légzsák-gyárat épít a borsodi megyeszékhelyen. Stefan Stocker, a Takata elnöke a bejelentés során hangsúlyozta: a magasan képzett munkaerő miatt választották Magyarországot, Miskolcot pedig azért, mert hosszútávú együttműködést terveznek a Miskolci Egyetemmel.

2013. november 15. 17:59

Gyárat épít Miskolcon a japán Takata, ezzel mintegy ezer új munkahelyet hoz létre - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Stefan Stocker, a japán székhelyű járműipari beszállító vállalat elnöke pénteken a Parlamentben.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a Mercedesé óta ez a legnagyobb zöldmezős beruházás Magyarországon. A helyszínválasztás azt üzeni, hogy Miskolcnak és a régiónak van jövője – mondta.

Stefan Stocker közölte: komplett légzsákokat fognak gyártani az új üzemben. Kiemelte, hogy a magasan képzett munkaerő miatt választották Magyarországot, a miskolci helyszínt pedig azzal magyarázta, hogy a város egyetemével hosszú távú együttműködést akarnak kialakítani.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
torzsmokus
2013. november 17. 22:28
méghogy Koós... http://www.youtube.com/watch?v=1LjBH4IcqtU !!!444! XD
geraz51
2013. november 16. 10:54
Menekül a tőke Magyarországból,vagy ez is csak egy szimpla ballib hazugság-,
Pirosz-szka
2013. november 16. 10:43
Véletlenül találkoztam a cég nevével, hátha valakit érdekel: http://www.ibiden.hu/vallalatunk.aspx
Nannyó
2013. november 16. 10:01
Nagyon nem mindegy, hogy hol csinálnak manapság a multik zöldmezős beruházást. Ez biztos nem lenne nagy durranás a főváros környékén, vagy Győrben, vagy Fehérváron. De nagy durranás az ország második legnépesebb megyéjében, ahová nagyon nem tülekednek a befektetők. Borsodban emberek százezrei vannak munka nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!