Mirkóczki: Orbán nem veszi emberszámba a jobbikosokat

2013. október 09. 13:50

A Jobbik szerint szégyenteljes Orbán Viktor miniszterelnök szerdai kijelentése, amelyben a radikális politikai erőkről és azok támogatottságáról beszélt Londonban.

2013. október 09. 13:50

Orbán Viktor a londoni Királyi Külügyi Intézetben tartott előadást a hagyományos értékek szerepéről Európa jövőjében. Az előadás után a hallgatóság köréből kérdés hangzott el a Jobbikkal kapcsolatban, felvetve, hogy a hasonló profilú pártokat nem kellene-e betiltani Európában. A kormányfő kijelentette: a jobbközép pártoknak nem kell „megrettenniük” a radikalizmustól. A radikális politikai erők Magyarországon történelmi visszatekintésben hozzávetőleg 16 százaléknyi választói támogatást tudhatnak maguk mögött, de „nekünk a másik 84 százalékkal kell foglalkoznunk” ‒ hangsúlyozta.

Mirkóczki Ádám szerdán úgy fogalmazott: ez azt jelenti, hogy a miniszterelnök azt a bizonyos 84 százalékot – tehát a kormánypártok mellett az MSZP, LMP, DK és az Együtt‒PM szavazóit is ‒ teljes értékű állampolgároknak tekinti, mg a Jobbik egymillió feletti bázisát „nem veszi emberszámba és nem kívánja őket sem képviselni, sem védeni”. A jobbikos politikus szerint Orbán Viktort minősíti, ha pártszimpátia alapján áll hozzá a magyar állampolgárokhoz. Emlékeztetett: a kormányfő a 2010-es választások éjszakáján még arról beszélt, hogy senkit nem hagynak az út szélén.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2013. október 09. 21:02
Köszönet viktor, hogy ismét megerősítettél, hova nem szabad tenni az X-et egy magyar embernek.
geraz51
2013. október 09. 20:57
T.Jobbik tiltakoztatok már a béci plakátkiállítás ellen A félcigány csaj plakátján a ti logótok van a csabai kolbász és Orbán mellett.Mintha Orbán Jobbikos volna.BECSÜLET?
freehckr
2013. október 09. 15:55
„nekünk a másik 84 százalékkal kell foglalkoznunk” Ráadásul ez a kijelentés így ebben a formában kicsit tényleg durva. :) Egyrészről Orbán sem foglalkozik azzal, hogy a rendszerváltás hiánya miatt a közéletben maradt MSZP-re ebből a 84%-ból 19.3% szavazott, tehát Orbánhoz közelebb áll egy posztkommunista utódpárt, 56 gyilkosainak örökösei, mint egy fiatalokból álló új erő. Valamint abban a 84%-ban többek közt a MIÉP és a kommunisták is benne vannak. Másrészről ahogyan fent is említették, a választók dolga szelektálni a pártok között, nem a választott képviselőknek, utóbbiaknak el kell fogadniuk a választók döntését. Vagyis, mint a példából is kitűnik, igazság szerint csak kellene, de nemes egyszerűséggel lesz*rják... Szóval ez az orbáni kijelentés azért megérdemelne egy sajnálkozást, egy bocsánatkérést, de egyenesebb gerinc esetén akár egy lemondást is. Na de mit várunk egy a Fidesz-kaliberű posztkommunista csordától?
Csigorin
2013. október 09. 15:25
Kerdezem halkan milyen jogon valogatnak partok kozott profil alapjan ? Ezt egyes egyedul a valasztok hivatottak megtenni a valasztas soran. Egyszeruen elkepesztoen fulserto maga a kerdes is hogy be kellene "tiltani" bizonyos "profilu" partokat. Majd ha valamely "profilra" nincs igeny, akkor nem fognak ra szavazni, ezzel eltunik. De ezt bizzak a valasztok dontesere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!