Itt a Himnusz legújabb változata

2013. szeptember 24. 11:25

A kilencven másodperces, a korábbinál gyorsabb verzió kifejezetten a világversenyek eredményhirdetési ceremóniáihoz készült.

2013. szeptember 24. 11:25

Somogyváry Ákos karnagy-művészeti vezető, az Erkel Ferenc Társaság elnöke elmondta: a Magyar Olimpiai Bizottság felkérésére, Erkel Ferenc partitúráját alapul véve készítették el a MÁV Szimfonikus Zenekarral közösen a Himnusznak azt a verzióját, amely a jövőben felcsendül majd a világversenyeken.

A nemzetközi standard elvárásainak megfelelően ez egy énekszólam nélküli zenekari előadás másfél percben, a közösségi éneklésre is alkalmas B-dúr hangnemben. Különlegessége továbbá a zeneszerző által a kotta külön sorában jelzett, ám korábbi hangzó anyagokban még sosem hallott »Harangs(z)ó«, mely egyértelmű utalás arra, amit a magyarság adott örökül Európának az oszmán birodalom felett aratott fényes nándorfehérvári győzelem emlékére” – fogalmazott Somogyváry.

Az új Himnusz először a MOB hétfői ünnepségén hangzott el, ahol az idei Ausztrál és Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerepelt érmes, ifjúsági sportolókat köszöntötték.

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2013. szeptember 25. 22:15
Nagyon gyonged, teljesen elfogadhato, sokan eszre se fogjak venni. Kanada himnuszat atirtak...
Krupp Skya
2013. szeptember 25. 07:10
Az internacionálé szebb és könnyebb szővege van. La, la, la, lalla lalla, la ,la! La, la, la, lalla lalla laaaaa!
Felebarát
2013. szeptember 25. 05:52
amúgy amiatt nem kellett volna hozzányúlni, hogy hosszú...mert be és kifutó nélkül a leghosszabb is 82 másodperces
-d(-_-)b-
2013. szeptember 25. 01:19
Ez egy szar. További javaslataim: - az amerikainak írják át a hangszerelését, mert nem tetszik. - a brit túl rövid, hosszabbítsák meg. - a franciának az utolsó fél perce nem kell.. - az oroszt lassítsák le. Ezen kívül magyar rendezésű eseményeken más országok himnuszát kizárólag xilofonon adják elő, és akkor is csak a felét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!