Büntetik a torz várólistákat

2013. szeptember 30. 12:32

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vizsgálata szerint nem sok köze van az interneten megtalálható műtéti várólistáknak a valósághoz, egyetlen olyan beavatkozás sincs, amelyre egy évnél többet kellene várni. Az OEP büntetni fogja a hibás várólistát közlő kórházakat.

2013. szeptember 30. 12:32

A Népszabadság értesülése szerint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) most befejeződött vizsgálata szerint torzak a műtéti várólisták, ezért novembertől megkezdik a hibás információkat közlő egészségügyi intézmények bírságolását. Az OEP minden hibáért 30 ezer forintos bírságot ró ki, és az eset ellátásáért járó finanszírozást is vissza fogja tartani a hibák korrigálásáig.

A belső vizsgálat szerint az interneten közzétett várólistán szereplő adatok húsz százaléka hibás. Nem törölték például a rendszerből azt a 8 ezer beteget, akit már megoperáltak a lista nyilvánossá tétele óta. A vizsgálat megállapította azt is, hogy a közhiedelemmel ellentétben egyetlen beavatkozásra sem kell egy évnél többet várni.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. szeptember 30. 14:07
"Büntetik a.." Oszt jónapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!