Keddtől már csak a trafikokban lehet cigit venni

2013. július 15. 07:47

Ma még más kisboltokban, illetve szórakozóhelyeken is árulhatnak dohánytermékeket, keddtől viszont a koncessziós jogot nem nyert helyeken már tilos lesz cigarettát árusítani. Akik ezt a rendelkezést megszegik, súlyos büntetésre számíthatnak.

2013. július 15. 07:47

Azok a kiskereskedők, akik nem nyertek koncessziós jogot, július 16-ig értékesíthetik megmaradt készletüket. Erre a gördülékeny átmenet érdekében volt szükség, illetve azért, hogy a jövedékiadó-bevételek folyamatosan teljesüljenek. Attól lehetett ugyanis tartani, hogy azok a kiskereskedők, akik 2013. július 1-jét követően nem folytathatják a dohány kiskereskedelmi tevékenységet, már májusban sem rendelnek újabb dohányterméket, nehogy a készletük beragadjon.

Ha valamelyik vállalkozás a határidő után engedély nélkül árul cigarettát, súlyos pénzbüntetésre számíthat, ami ötmilliótól ötszázmillió forintig terjedhet. A régi dohányárusító helyek szigorú ellenőrzésre számíthatnak. A Magyar Nemzet korábbi beszámolója szerint az adóhatóság július közepén országos vizsgálat-sorozatot indít. A vámhatóság munkáját a közterületfelügyelők és a polgárőrök is segítik majd, mégpedig úgy, hogy tájékoztatást adnak arról, hol találkoztak feltételezhetően engedély nélküli dohányforgalmazással.

A dohánytermékek kiskereskedelme július 1-jétől állami monopóliummá vált, az állam koncessziós szerződéssel engedheti át az értékesítést az erre pályázóknak. Múlt csütörtökig a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. akkori tájékoztatása szerint több mint 5200 nemzeti dohánybolt nyílt meg. A nemzeti dohányboltokkal vagy elkülönített értékesítési hellyel még nem rendelkező kistelepülésekre az NDN Zrt. ideiglenes ellátókat jelöl ki.

Összesen 363 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. július 16. 12:57
Mint a régi szép időkben. "Cipőt a cipőboltból!"
Békafa őrnagy
2013. július 15. 13:47
http://www.hhrf.org/korunk/9803/3k07.htm
szalámis hegedű
2013. július 15. 12:24
Istenemre jót szórakozom a debil fideszeseken. Jól kibasznak velük, ezek meg csak vigyorognak, mint akit baszni visznek.
Toportyán tiszteletes
2013. július 15. 11:51
Saját 1000 emberéért ez a buta narancsmaffia még a méretes narancsbuktát is bevállalja?!Nem bíznék ennyire poltpetikében,főleg miután a 4-ik módosítással magukat is elítélhetővé tették az agyhalált lábon hordók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!