„Háromoldalú egyeztetés kell a devizahitelek ügyében”

2013. július 22. 09:29

A pénzügyi jogok biztosa szerint háromoldalú egyeztetés kell a devizahitelek ügyében, a kormánynak szerdai ülésén célszerű meghatározni a kereteket, és ez alapján kellene megkezdeni a háromoldalú szakmai egyeztetéseket a kormányzat, a bankok és a hitelesek képviselőinek. Doubravszky György erről az MR1 180 perc című műsorában beszélt hétfőn reggel.

2013. július 22. 09:29

A pénzügyi biztos szerint elvi megoldásra lenne szükség, amiből az következik, hogy annak a nemcsak a lakáshitelekre kellene kiterjednie. Hangsúlyozta, hogy az emberek nem adósmentő csomagot várnak, hanem azt, hogy a bankok elszámoljanak. Egyben megerősítette, hogy a hitelesek részvétele nélkül nem lehet megoldást találni, mint mondta ebben egyetértettek Civil Összefogás Fórum elnökével tartott találkozójukon is a napokban.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a Kúria döntése után most a bankoknak sürgős, hogy valami történjen. Első lépésként szerinte moratóriumot kell elrendelni a tárgyalások idejére, ezt kell követnie egy elvi megállapodásnak, majd hatástanulmányok elkészítése után kell kidolgozni a megállapodás gyakorlatba való átültetésének módját.

Álláspontja szerint figyelembe véve az elmúlt években a bankok által az országból kivitt profitot, az ügyfelek és a bankok között megoldható a probléma, anélkül, hogy az csőddel fenyegetné a hitelintézeteket. Ehhez nincs szükség költségvetési forrásra, az adófizetők pénzének bevonására.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. július 22. 12:39
Mi az, hogy egyeztetés? Már megint kábítani akarják az átvert devizahiteleseket. Már csak azért is röhejes a három oldal emlegetése, mert a károsultakat ezidáig, langyos pipogya megbízottak képviselték. Úgyhogy, ez egy újabb parasztvakításos, szavazatszerző műcirkusz lesz csak.
Csigorin
2013. július 22. 11:54
Itt egyet lehet tenni: a jelzaloghitelnel, ha egyszer a bank elfogadott egy ingatlant mint fedezetet, akkor ha azt elkonfiskalja, akkor tobbet mar ne kovetelhessen. Hogy azota lement az ingatlan ara? Na az ugyanugy az "igy jart" minositett esete, mint a hiteleseknek az, hogy azota felment a svajcifrank.
pimepime
2013. július 22. 10:51
"Első lépésként szerinte moratóriumot kell elrendelni a tárgyalások idejére, ezt kell követnie egy elvi megállapodásnak, majd hatástanulmányok elkészítése után kell kidolgozni a megállapodás gyakorlatba való átültetésének módját." ------------ Csak nekem van az az érzésem, hogy már megint csak a választások közeledte miatt próbálnak maszatolni egy kicsit ebben a témában is?
StG
2013. július 22. 10:14
"figyelembe véve az elmúlt években a bankok által az országból kivitt profitot, az ügyfelek és a bankok között megoldható a probléma, anélkül, hogy az csőddel fenyegetné a hitelintézeteket. Ehhez nincs szükség költségvetési forrásra, az adófizetők pénzének bevonására." Figyelembe véve a tranzakciós adó ügyfelekre való át nem hárításának "sikerességét", biztos, hogy adófizetői pénzeket vonnak be a projektbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!