Gyurcsány szerint igyekeztek ráhúzni a vizes lepedőt

2013. július 09. 10:28

Magyarországon, ha árvíz van vagy aszály, akkor én képbe szoktam kerülni – mondta el a volt miniszterelnök.

2013. július 09. 10:28

Gyurcsány a Szilvásy György–féle kémügyről elmondta, hogy bár ő személyesen nem került képbe az üggyel kapcsolatban, de igyekeztek ráhúzni a vizes lepedőt. Hozzátette: sokkal többet tud erről az ügyről, mint a média, vagy a hallgatók, de az ügyészségnek azt kellene bizonyítania, hogy Szilvásynak közvetlen felelőssége van abban, hogy mi történt. Mint elmondta, felbujtóként akár ő maga is szerepelhetne, hiszen ő volt a miniszterelnök. Hozzáfűzte: sem a vádiratban, sem a bírósági eljárásban nem merült fel semmi olyan, ami Szilvásyt közvetlen összefüggésbe hozná azzal a vitatott cselekménnyel, ami történt a Nemzetbiztonsági Szolgálatnál.

Az interjúban beszélnek az ellenzéki összefogásról, aminek állását jelenleg ígéretesnek tartja, főként azért, mert megegyezett az Együtt–PM és az MSZP egy menetrendben, továbbá azért, mert a választók több mint fele kormányváltást szeretne. Gyurcsány elmondta: ő nem rendelkezik miniszterelnöki ambíciókkal, de az erőt jelent számára, hogy riválisai – bármelyik oldalon is – küzdenek vele. A volt miniszterelnök szerint bár úgy tűnik a DK támogatottsága nagyon alacsony, azonban sokan nem merik elmondani, hogy Gyurcsányt támogatják. Úgy gondolja, hogy a választásokon öt százalék felett fog teljesíteni a DK. Bízik abban, hogy az ellenzéknek sikerül összefogni, és képesek lesznek egy ember mögé beállni, hiszen ezt kívánják a választók, és ez az ország érdeke is.

Az interjú végén szóba került a Tavares–jelentés, illetve Horn Gyula temetése is. „A CÖF Orbán Viktor játékszere” – jelenti ki Gyurcsány. Szerinte Orbán kormánya sérti a demokratikus államot, a Tavares–jelentés pedig a kormányzásról szól, nem az ország állapotáról, szerinte a jelentés csak igazat mond. Hornról elmondta: fantasztikus politikus volt. Gyurcsány hiányolta, hogy a kormány nem búcsúzott el a volt miniszterelnöktől, szerinte úgy lett volna illendő.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. július 10. 09:13
Ohh, szegény mártír...
jégecet
2013. július 09. 19:04
"Hozzátette: sokkal többet tud erről az ügyről, mint a média, vagy a hallgatók,..." Tudjuk, Ferenc. Mint ahogy sokkal többet tudsz a Balaton-felvidék borászatáról, vagy akár a zigasságbeszéd kiszivárogtatóiról. Miazhogy, nagyonis.
USsange
2013. július 09. 18:51
Fletó ebben az interjúban bevallotta, hogy kurvára zavarja, hogy Orbán Viktor semmibe veszi. Néha vannak ilyen őszinteségi rohamai. :)))
Monkey4you
2013. július 09. 17:21
Már nem a lepedöt akarják rád húzni, hanem a földet!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!