A kormány átverte a fiatalokat a Jobbik szerint

2013. július 26. 12:21

A Jobbik szerint a felvételi ponthatárok kihirdetésével „a Fidesz-kormány egy újabb hazugságára derült fény”, a kormány átverte a fiatalokat, hiszen még az ígért 55 ezer államilag finanszírozott képzést sem indítják el.

2013. július 26. 12:21

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, az ellenzéki párt oktatási kabinetének elnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: hiába ígérte a kormány, hogy minden korábbinál több hallgatót vesznek fel, a tavalyihoz képest is majdnem nyolcezerrel kevesebben kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat idén szeptemberben. „A keretszámok eltörlésének üres szövege mögött tehát csak trükkök százai és egy újabb megszorítás állt, a rendszer megváltoztatásának vesztesei pedig ismét a felvételizők lettek” – véli a jobbikos politikus.

Kiemelte: nemzetközi példák és „a józan ész is azt bizonyítják”, hogy egy ország akkor tud kikerülni a gazdasági válságból, ha minél több képzett emberrel rendelkezik. Hozzátette, hogy az Orbán-kabinet ezt nem veszi figyelembe, és csupán megszorítási lehetőséget lát az oktatásban, pedig a nemzetgazdaságnak is megérné a felsőoktatásba befektetni, hiszen egy diploma megszerzése az államnak átlagosan nagyságrendileg 5,5 millió forint kiadást jelent, míg adó és járulékok formájában később összességében 60 millió forintnál is több bevételt hoz. A Jobbik kormányra kerülése esetén vállalja, hogy emeli az államilag finanszírozott képzések számát és arányát, s egyetlen tandíjellenes politikai erőként elutasítja az önköltséges képzések túlburjánzását – írta Dúró Dóra.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakuttya
2013. július 26. 19:19
Jobbik, mi? 2009 EP választás percről percre 22:19 Az MSZP-székházból lassan elmennek a fiatalok. Elköszönésük vicces: Szebb jövőt és Kitartást! http://reakcio.hu/bcom/goto/904
Monkey4you
2013. július 26. 16:02
A Jobbik kormányra kerülése esetén vállalja,.... -------------- ...a seggnyalást!!! Meg az államadósság növelését kopaszfejüeknek!!! ---- Lófaszt Mama!!!
kjkj945
2013. július 26. 15:14
Dórácska és akkor mi van, ha sokkal több diplomás lesz, de megfelelő munkahely híján elhúznak az országból???
hümmögő
2013. július 26. 15:12
Ez a ribi mikor végzett az egyetemen? Amikor ingyen volt, vagy, amikor Fletó bevezetni akarta a tandíjat? Biztosan nem most, amikor tandíj van! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!