Balog: Senki sem zavarta meg a zürichi előadásomat

2013. június 10. 10:43

Cáfolta az emberi erőforrások minisztere, hogy megzavarták volna a Zürichi Egyetemen tartott előadását. Balog Zoltán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn azt mondta, a tiltakozók az épületen kívül voltak.

2013. június 10. 10:43

A tárcavezető azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy vasárnap több médium arról írt, a miniszter pénteki, a magyarországi roma integrációról szóló, a svájci Zürichi Egyetemen tartott előadását félbeszakították a magyarországi roma kisebbséget sújtó vélt hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozók.

Balog Zoltán elmondta: nagy érdeklődés kísérte az előadását, amelyet senki sem zavart meg. Ellenkezőleg, amikor a cigány és nem cigány magyarok együttélésével kapcsolatos „pozitív bejelentéseket” tett – mint például, hogy szeptembertől az iskolákban tanítják majd a cigányság történetét és kultúráját –, azt a mintegy kétszázas hallgatóság tapssal fogadta – részletezte a miniszter.

„Ez volt a józan, értelmes többség, aztán hogy volt ott tíz-húsz ember, akik közben kint fasisztáztak, az szerintem őket minősíti” – tette hozzá Balog Zoltán.

Az AFP francia hírszolgálati iroda az ATS svájci hírügynökségre hivatkozva adott hírt szombaton arról, hogy előző este az egyetemen az emberi erőforrások minisztere előadást tartott A romák Magyarországon – probléma vagy lehetőség? címmel. Eközben – mint a hírügynökség írta – az egyetem előtt összegyűlt mintegy harminc „szélsőbaloldali” tüntető, aki tojásokat dobált. Ekkor a rendőrség közbelépett. A hatóság tájékoztatása szerint egy embert őrizetbe vettek és kihallgattak, majd rögtön szabadon engedtek, egy rendőr pedig könnyebb sérülést szenvedett az egyik combján – idézte az ATS a rendőrség egyik szóvivőjét. 

Pénteken a miniszter arról számolt be az MTI-nek telefonon, hogy zömében szociális integrációs kérdésekről tárgyalt Svájcban, és részben nagy érdeklődést, részben tiltakozást kiváltó előadást tartott a Zürichi Egyetemen.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2013. június 10. 22:15
Putyint idézve: "Ezeket ki fizeti?"
tevevanegypupu
2013. június 10. 11:52
Svajdban imadjak az idegeneket,mindig is rendkivul befogado, segitokesz nep volt , az osszes haboruban zsidok tizezrei mehettek oda es tehettek be vagyonukat bankjaiba. Ugy megoriztek, hogy azota is orzik..Az olaszokat kikergettek az orszagbol miutan a piszkos munkakat elvegeztettek veluk, aztan automatizaltak. A melegek es kabitoszeresek paradicsoma..gondolom boldog orommel fogadjak be a Magyarorszagon uldozott ciganyokat is..akiket innet buzditok, menjenek csak minel tobben, majd meglatjak micsoda toleranciaban lesz reszuk.:)
hátakkor
2013. június 10. 11:33
Baynau-gárda mindenütt ott van.
kuwiq
2013. június 10. 11:20
Valaki szárnyakat adott a liberálfasiszta vágyaknak. A tudósítás ugyanis úgy szól, hogy "az egyetemen az emberi erőforrások minisztere előadást tartott A romák Magyarországon – probléma vagy lehetőség? címmel." tehát ő bent volt és előadott. "Eközben – mint a hírügynökség írta – az egyetem előtt összegyűlt mintegy harminc „szélsőbaloldali” tüntető, aki tojásokat dobált." Szövegértés, elvtársak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!